Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Uşak Üniversitesi Öğrenci Konseyi, köy okullarına kütüphane projesini hayata geçirdi. Konsey Başkanı Seyfullah Aka, yaptığı açıklamada insana yapılan yatırım en önemli yatırım olduğu düşüncesinden yola çıkarak, köy okullarına kütüphane kazandırmak istediklerini söyledi.

Amaçlarının köylerdeki kütüphanelere katkı sağlamak ve merkeze uzak yerleşim yerlerindeki öğrencilerin de faydalanabileceği kütüphaneler kurmak olduğunu belirten Aka, “Bir çocuk için kitap, hayat demektir. 'Sen de bir çocuğumuza hayat ver' sloganıyla yola çıktık. Kampanya boyunca 10 bin kitap toplamayı hedefliyoruz. Uşak Üniversitesi’nin tüm fakültelerine ve meslek yüksekokullarına, 'Hayat Kutusu' adını verdiğimiz kitap toplama kutuları koyduk. Herkesi kitap bağışlamaya davet ediyoruz.” dedi.

Hayat kutularına ilk bağışta bulunan Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran ise böyle bir projenin üniversite tarafından yapılmasının gurur verici olduğunu ifade etti. Dalkıran, “Bilim ve teknoloji çağında okumak çok önemli. Dinimizin ilk emri 'Oku' olmuştur. Millet olarak muasır medeniyetler seviyesine, okuyarak ve bilimsel araştırmalar yaparak çıkarız.” şeklinde konuştu. Bağış yapanlardan biri olan Uşak Üniversitesi Genel Sekteri Yrd. Doç. Dr. Adil Karaman da bu tür projeleri desteklediklerini ve yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim