Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Uşak'ta bir iplik fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle akşam saatlerinde başlayan yangın, tüm müdahalelere rağmen henüz söndürülemedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde Hasan Altıay'a ait iplik fabrikasının depo bölümünden başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede bütün binayı sardı. Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesinin yeterli gelmemesi nedeniyle, Uşak Belediyesi ve çevre ilçeler ile Orman Müdürlüğü'nden araçlar takviye edildi. Uşak Belediyesi işletmesindeki UTAŞ firmasına ait su dolu 10 beton mikseri de bölgeye yönlendirildi.

"TÜM EKİPLERİMİZ SEFERBER OLDU"

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, programını yarıda keserek incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Cihan Haber Ajansı muhabirine açıklamada bulunan Başkan Nurullah Cahan, tüm ekiplerin yangın bölgesine sevk edildiğini bildirdi. Cahan, "Yangın söndürülene kadar ekiplerimizi bölgeye yönlendirdik. Uşak Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapacağız, ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor. UTAŞ bünyesinde bulunan araçlardan da çalışmalara takviyelerde bulunduk. Ekiplerimiz yangın sönene kadar orada olacak" şeklinde konuştu.

Belediyeye ait 2 pompa aracı, 5 arazöz, 5 su tankeri ile 10 itfaiye aracı bölgede yapılan çalışmalarda yer alıyor. Toplamda 29 ekiple sürdürülen çalışmalara rağmen yangın belirli kısımlarda hala etkisini sürdürüyor. Yangın söndürüldükten sonra 2 gün boyunca soğutma çalışmasının yapılacağı bilgisi alındı. Ayrıca Uşak Valisi Ahmet Okur'un da incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gittiği öğrenildi.Cihan

Editör: TE Bilisim