Özellikle AKPli belediyelerin gelişi güzel ihale ve önlemsiz inşaat yapım çalışmalarında meydana gelen olumsuzluklara bugün bir yenisi de Üsküdar Belediyesi'nden eklendi.

Üsküdar, Çavuşdere Caddesi üzerinde bulunan Üsküdar Belediyesi Kongre Merkezi, Şehir Otoparkı, Belediye Binası ve Kapalı Spor Salonu Yapım İnşaatı’nın istinat duvarı saat 04.00 sıralarında çöktü. Çökmenin ardından istinat duvarının yukarısında bulunan bir gecekondu da yıkıldı. Diğer bazı binalarda da çatlaklar oluştu. Polis ekipleri, binaların yıkılma ihtimaline karşı tahliye işlemi gerçekleştirdi. Bazı vatandaşlar göçük altında kalanlar olabileceğini söyledi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Kurtarma ekipleri, göçük altında kimsenin olup olmadığını araştırıyor.

Görgü tanıkları büyük bir gürültü duyduklarını ve deprem olduğunu sandıklarını ifade etti. Bazı vatandaşlar da yıkılan gecekondu sahiplerinin belediyeye başvurarak binalarının inşaat sebebiyle yıkılma tehlikesi geçirdiğini ve önlem alınmasını istediğini iddia etti. Binalarında çatlaklar oluşan bazı vatandaşlar, yıkılan gecekondunun bulunduğu bölgeye çıktı. Vatandaşlar, bağırarak yetkililere tepki gösterdi

Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören

Polis ekipleri, olay yerinde geniş güvenlik önlemi alırken arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları ise devam ediyor.

Editör: TE Bilisim