‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Üsküdar’da, gece çarpı işareti konulan bazı evlerin önünde bomba süsü verilmiş paket bulundu. Alevi vatandaşların kaldığı evlerin önüne bırakılan paket fünye ile patlatıldı. Evinin önündeki paketin hesabını hükümetin vereceğini belirten Serpil Kartal, “Çocuğum ölse hiç kimse hesap vermez.” dedi.

Sabah 07.00 sıralarında Çamlıca Kiraztepe Mahallesi Kuledibi Caddesi’nde bir evin önünde içinden ses gelen bir paket bulundu. Sesi duyunca dışarı çıkan ev sahibi Ali Ekber Kartal, “Telefon alarmı çalıyor sandım. Telefon olmadığını görünce dışarı çıktım. Çöp tenekesinin yanında siyah poşet gördüm. Ayağımla itince içinde sarılı bir şey olduğunu gördüm. Polise haber verdim. Fünye ile patlattılar. Poşetin içinden saat çıktı. Karakolda, bomba süsü verilmiş bir paket olduğunu söylediler. Kürt ve Alevilerin yaşadığı bir bölge. Ama bu sokakta Kürt Alevileri yaşıyor. Sadece buradaki evlerin işaretlenmiş olması bizi kaygılandırıyor. Endişeliyiz ve tedirginiz.” diye konuştu.

Olay anında baygınlık geçirdiğini belirten Ali Ekber Kartal’ın eşi Serpil Kartal da, “Kutudan gelen sesi komşular da duymuşlar. Bu sokaktaki evlerin hepsini işaretlemişler. Bir alt sokakta akrabalarımız var onların da kapılarını işaretlemişler. Toplamda 6 kapı işaretlemişler. Çocuğumu alıp dışarı çıktım. Bunun özellikle Alevilere yapılmış bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Hükümetimize sesleniyorum. Saldırılardan, insanları öldürmekten, katliamlardan vazgeçin artık yeter. İnsanlardan ne istiyorsunuz ya? Benim çocuğum 4,5 yaşında. Çocuğum burada ölse bunun hesabını bana hiç kimse vermez. Yeter artık, bu kadar insan öldürülür mü? Sandalye koltuk uğruna bu kadar insanlığı katletmeyin, artım gerçekten yeter. İnsanlar öldü bu ölümlerden katliamlardan. Bu hükümet bunun hesabını verecek. Bu hükümeti başa getirenler de hesabını verecek. Bu bombayı koyan da, hükümet de ona oy verenler de hepsi aynı zihniyettedir ve bu suça ortaktırlar. Ve ben hiçbir şekilde hakkımı da helal etmiyorum.”

Sokakta oturanlardan Malatya Erguvanlı olduğunu söyleyen Saadet Algül de, “1979’da geldik buraya. Şoktayız. Böyle bir şey istemiyoruz. Aleviyiz, Alevilikle de gurur duyuyoruz.” diyerek tepki gösterdi.



Editör: TE Bilisim