İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, sağlık alanında dünyanın saygın bağımsız akreditasyon kuruluşu Joint Commission International (JCI) tarafından denetlenerek akredite edildi. İlk kez 2007 yılında üç yıllığına akredite edilen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, bu kez, kuruluşun belirlediği standartların kat kat üstüne çıkarak yeniden akredite olmaya hak kazandı. JCI, denetimin ardından Uludağ Üniversitesi’ne bir mektup yazarak, sağlık kuruluşlarının akredite edildiğini bildirdi.

        JCI denetçileri Claudia Jorgenson, Andrew Fallat, Aruna Vadgama ve Stewart Hamilton, 5–7 Aralık 2012 tarihlerinde UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ni denetleyerek standartların yerine getirilip getirilmediğine ilişkin rapor tuttu.

        7 Aralık 2012 günü rapor sonuçlarını açıklayan Andrew Fallat, akreditasyon için dört konunun çok önemli olduğunu, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin tüm birimlerinin bu standartları aşarak kat kat üstüne çıktığını, bu nedenle akreditasyonu fazlasıyla hak ettiğini açıkladı.

        Andrew Fallat, açıklamasında şunları kaydetti: “Bizler yaptığımız denetimler sonucunda, raporumuzun standartları karşılayıp karşılamadığına bakarız. Her bölümle ilgili puan standartların kat be kat üstünde. Puanlar toplamı belli bir seviyenin üstünde mi değil mi diye bakarız ki, bunu da kat be kat aşıyorsunuz. Tavsiye ve öneri sayısı belli bir sayıyı aşmamalıydı, sizin için tavsiye ve önerilerimiz çok az oldu. Bu maddeyi de başarıyla karşıladığınıza göre akredite olmayı fazlasıyla hak ettiniz. Sizleri tebrik ediyorum.”

        Denetçilerden Stewart Hamilton ise üç gün boyunca yaptıkları denetimler sırasında standartların üzerine çıkıldığını gördüğünü belirterek, “Hastalandığımda burada tedavi olmak isterim.” dedi.

        Claudia Jorgenson da şunları kaydetti: “Bizi yeniden davet ederek cesaret örneği gösterdiniz. Bizler, denetimler sırasında tanıklık edip oluşturduğumuz birikimi, diğer ülkelere de taşıyarak hastane akreditasyonlarına katkıda bulunacağız. Umarım bizim de sizlere katkılarımız olmuştur.”

        REKTÖR PROF. DR. DİLEK, TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ PERSONELİNE TEŞEKKÜR ETTİ

        Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek de denetçilerin huzurunda tüm Tıp Fakültesi Hastanesi personeline teşekkür ederek, “Büyük bir emeğin sonucunda bu başarıyı hak ettiniz. Gurur duyuyorum ve hepinize teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

        Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güllülü, Türkiye’de bu belgeyi tüm birimleriyle alan iki üniversite hastanesinden birinin UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, ötekinin de Hacettepe Üniversite hastanesi olduğuna dikkat çekerek, “Tüm standartları kat be kat aşarak ikinci kez akredite edilmesinin gururunu yaşıyoruz. Katkı sağlayan tüm personele teşekkür ederim.” diye konuştu.

        Bu başarılı denetim sonrasında JCI, hastanenin tüm birimleriyle akredite edildiğini bir yazıyla bildirdi.

        Hatırlanacağı gibi Tıp Fakültesi Hastanesi, ilk kez 2007 yılında Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran döneminde, yine JCI tarafından akredite edilmiş ve belgenin süresi 2010 yılında sona ermişti. Vefat eden Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz’in ardından 2011 yılında göreve atanan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin hizmet kalitesinin yükseltilmesi için çalışmalara başlamış ve eksikleri gidererek JCI’dan denetim istemişti.

        JCI AKREDİTASYONUNUN ÖNEMİ

        Uluslararası platformda sağlık alanında hizmet gösteren saygın bir akreditasyon kuruluşu olan JCI, uluslararası hasta güvenliğini temel alan, sıkı bakım standartlarını teşvik eden ve doruk düzeyde performans elde etmek üzere çözümler sunan bir kuruluş.

        Mayo Klinik, Cleveland Klinik, John’s Hopkins gibi dünyanın en önde gelen tıp merkezleri de halen JCI’ın denetiminden geçerek hizmet veriyor.

Editör: TE Bilisim