İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Beyoğlu'nda özel otomobilleri önünü kestikleri ticari taksi içindeki Soner T.'i kurşunlayarak öldürdükleri, Ogün P.'ı da yaraladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklandı. İddialara Cinayetin, iki grup arasında uyuşturucu hesaplaşmasından kaynaklanan husumet sonucu işlendiği iddia edildi.

Beyoğlu, Piripaşa Mahallesi'nde 12 Mart 2015 tarihinde Soner Türkmen (29) ile Ogün D. içinde bulundukları ticari taksinin önünü kesen silahlı saldırganlarca kurşunlandı. Araçtan inen maskeli 2 kişinin silahlarını ateşlemesi sonucu başından yaralanan Soner T. hastaneye kaldırılırken yolda öldü. Ogün P. ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Olay yerinde yapılan incelemelerde 4 boş kovan ile bir mermi çekirdeği ele geçirildi. Olayı gerçekleştiren 3 şüpheliyi yakalamak için yapılan çalışmalarda yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, tehdit ve uyuşturucu madde bulundurmak gibi bir çok suçtan polis kaydı bulunan Soner Türkmen'in, geçtiğimiz yıl Eylül Ayı'nda, bir suç gurubuyla silahlı çatışmaya girdiğini tespit etti. Cinayetin sebebinin, çeteler arası hesaplaşma olabileceğini değerlendiren polisler, şüphelileri incelemeye aldı.

İzlenen güvenlik kamera görüntülerinde, saldırganların bulunduğu otomobilin, Soner Türkmen'in bindiği taksiyi takip ettiği de belirlendi. Dedektifler, aracın sahibini ortaya çıkarınca, saldırının hesaplaşma olduğu tezi kesinleşti.

Ekipler, silahı kullanan 2 şüpheli ile aracın sürücüsünün isimlerini tespit etti. Yapılan operasyonda araçta bulundukları ve olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen Serhat Ç.(20) Bedirhan P.(22) ve Salih A.(20) 12 Temmuz 2015 günü yakalanarak gözaltına alındı. Bu üç şüpheliye yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen Hüseyin K.(37) Mesut D.(38), Burhan S.(29) ve Suat T.(35) da aynı operasyonla yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Gözaltında bulunan 7 kişi ile olay sırasında öldürülen Soner T. ve yaralanan Ogün P.'nin, benzer suçlamalarla birçok kez polis kaydı bulunduğu öğrenildi.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanan şüpheli 7 kişi Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerden Bedirhan P., Serhat Ç., Hüseyin K., ve Suat T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mesut D., Selim A., ve Burhan S. ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi Mahkeme, Mesut D. hakkında Adli Kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

Editör: TE Bilisim