Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Bursa’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 850 adet extacy hap, 8 paket bonzai ile 4 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Narkotik köpeği Alfa’nın da destek verdiği ve polis kameralarına saniye saniye yansıyan operasyonda zanlının, uyuşturucu maddeyi halının altındaki gizli bölmeye sakladığı ortaya çıktı.

Yıldırım İlçesi Beyazıt Mahallesi’nde bazı kişilerin uyuşturucu madde satmaya çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, iki ayrı adrese baskın düzenledi. ‘Hırsızlık ve uyuşturucu madde ticareti yapmak’ gibi 8 ayrı kaydı bulunan Yılmaz T.’ın (20) evine baskın düzenleyen narkotik ekipleri, 850 adet ‘extacy’ isimli uyuşturucu hap, 1 kilo esrar ve 8 paket bonzai maddesi ele geçirdi. Zanlı Yılmaz T. gözaltına alındı.

ALFA’NIN UYUŞTURUCUYU BULMASI KAMERAYA YANSIDI

Aynı mahallede Seyithan D.’nin (19) evine operasyon düzenleyen polis ekiplerine narkotik köpeği Alfa da destek verdi. Ekipler, odaları didik didik aramasına rağmen bir şey bulamadı. Devreye giren narkotik köpeği Alfa’nın salondaki halıya tepki vermesi üzerine halıyı kaldıran polisler, gizli bir bölme buldu. Bölmenin kapağının açılmasıyla zulalanmış 3 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı. Alfa’nın halıya tepki vererek, polislerin zemindeki bölmeyi açması da saniye saniye görüntülendi.

‘Yağma ve hırsızlık’ suçlarından 2 ayrı kaydı bulunan Seyithan D.’nin uyuşturucu maddeyi İstanbul’dan tanımadığı kişilerden aldığını söyledi. Emniyetteki sorgulamalarının ardından “Uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan adliyeye sevkedilen Seyithan D. ve Yılmaz T. nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi yetkilileri, vatandaşların durumu şüpheli görülen veya uyuşturucu satmalarından şüphelenilen kişilerin ‘155 Polis İmdat Hattı’na bildirilmeleri istendi.
Editör: TE Bilisim