İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde bulundurmak ve satmak suçundan gözaltına alınan 6 kişi, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, yaptığı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Sorgun ilçesinde uyuşturucu sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 6 şahsın, dün adliyeye sevk edildiğini ve adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiğini belirtti.

Emniyet Müdürü Akpınar, uyuşturucu madde kullanımı konusunda aileleri uyararak, uyuşturucu suçunun sadece güvenlik önemleri ve polisiye tedbirlerle tam olarak önlenemeyeceğine dikkat çekti. Akpınar, “En önemli husus gençlerimizi ve aileleri bilgilendirmek, gençlerimizin zararlı alışkanlıklara karşı hayır diyebilmesini sağlamaktır. Bu hususta en büyük görev toplumun temel taşı olan ailelerdir. Anne ve babalar en değerli varlıkları olan evlatları ile bu hususta konuşabilmeli, uyuşturucu ve madde bağımlılığının zararları hakkında bilgilendirilmeli ve zararlı alışkanlıklarla taşımadan savunma mekanizması geliştirilmelidir. Evlatlarını iyi gözlemlemeli ve madde kullanımı yönünde tepsilerde bulunulması halinde profesyonel destek için Emniyet Müdürlüğümüze veya ilgili sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerekmektedir. Bu hususu gizlemek, görmezden gelerek sorunu çözmeye çalışmak, bir tarafta sorunun daha da büyüdüğü ve çözümün zorlaştığı görülmektedir. Bu hususta diğer bir önemli görev ise öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenlerimizde madde bağımlılığı ve zararları hakkında öğrencilerini bilgilendirmelidir." dedi.

Yozgat il genelini madde bağımlılığı açısından değerlendirildiğinde, Türkiye’de en az madde bağımlılığı görülen iller arasında yer aldığını vurgulayan Akpınar, “Madde bağımlılığı çok az olsa da madde bağımlılığına yönelik talep azatlımı çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Emniyet müdürlüğümüz, Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirliğimizce 2014 yılı içerisinde yapılan bilgilendirme faaliyetlerinde 19 okulda, 190 öğretmen, 2 bin 739 öğrenci velisi ve 784 risk grubundaki öğrencilere ulaşılarak, madde bağımlılığı ve zararları hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. İnsanlık suçu olan uyuşturucu suçlarına yönelik çalışmalarımız azim ve kararlılıkla devam edecektir." şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim