Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...
Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu madde sattığını itiraf eden Alişan Ç. isimli zanlı, "Alıcı haplıydı, mal vermeseydim, aileme zarar verecekti, korktum, satmak zorunda kaldım." dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Osmangazi ilçesinde bir kişinin uyuşturucu madde ticareti yaptığını belirledi. Narkotik polisleri, geçtiğimiz sene evinde yapılan aramalarda uyuşturucu maddeyle yakalanan Veli T.’ün (36) bu kez yakalanmamak için sattığı uyuşturucuları Remzi K.’ın(50) Yeşilova Mahallesi’ndeki evine sakladığını tespit etti. Eve düzenlenen operasyonda ev hanımlarının yatak ve yorgan saklamak için kullandığı hurca 11 ayrı poşet halinde zulalanmış satışa hazır ve 568 adet çıkı halindeki 2 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Remzi K.’ın evinde yapılan aramalarda 140 adet mermi ile 2 adet şarjör ele geçirildi. ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan kaydı bulunan Veli T. ile arkadaşı Remzi K., emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevkedildi. Remzi K. polise verdiği ifadesinde. esrar maddesinin Veli T.’e ait olduğunu söyledi.

Yıldırım ilçesinde devriye gezen narkotik ekipleri, bir kişinin esrar aldığı adrese operasyon düzenledi. Mahkemeden alınan kararın ardından polislerin girmeye çalıştığı ev sahibi Alişan Ç. (30) eve girerek kapıları kilitledi. Polisler, evin ön ve arka kapısında geniş güvenlik önlemi aldı. Polislerin arka kapıya yönlendiğini düşünen Alişan Ç., ön kapıdan kaçmak istedi. Yaşanılan kovalamaca sonrası Alişan Ç. yakalandı. Emniyetteki ifadesinde, "Evet uyuşturucuyu sattım ama alıcı haplıydı. Aileme zarar vereceğini düşündüğümden kortum ve satmak zorunda kaldım." dediği öğrenildi. Alişan Ç., Bursa Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamasının tamamlanmasıyla adliyeye sevkedildi.

Editör: TE Bilisim