Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Gençler arasında artan madde bağımlılığına savaş açan MHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Semra Doğan, “Resmi verilere göre 2007 yılında madde bağımlılığı merkezlerinde tedavi görenlerin sayısı 38 binden, 2013’te 7 kat artarak 258 bin 441’e yükseldi.” dedi.

Gençlik Haftası dolayısıyla bir dizi etkinliğe imza atan MHP Kadın Kolları Bursa il yönetimi, AMATEM’i ziyaret etti. Madde bağımlığının çağın vebası olduğunu söyleyen MHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Semra Doğan, “Gençler arasında son yıllarda hızla artan ve önlem alınmadığı takdirde 5-10 yıl içinde toplu ölümlere dahi yol açabilecek, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini tehdit eden madde bağımlılığına karşı çocuklarımızı koruyacağız” dedi.

İŞSİZLİK TETİKLİYOR

Çarpık eğitim sistemi genç nüfus arasında hızla artan işsizliğin madde bağımlığını tetiklediğini aktaran Doğan, “Gençleri uyuşturucunun pençesine teslim etmeyeceğiz. Resmi verilere göre 2007 yılında madde bağımlılığı merkezlerinde tedavi görenlerin sayısı 38 binden, 2013’te 7 kat artarak 258 bin 441’e yükseldi. Uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili tedavi merkezlerine müracaat eden hasta sayısında yüzde 700, madde bağlantılı ölüm sayılarında ise yüzde 220 artış yaşandı. 2013 yılında yatarak tedavi gören hastaların, maddeyi ilk kullanım yaşı incelendiğinde, yüzde 69,3 ’ü 15-24 yaş aralığında gençlerden oluşuyor” bilgilerini verdi.

MHP Bursa il kadın kolları olarak AMATEM ile işbirliği içinde hem gençlere, hem de ailelere yönelik çalışmalar yapmak için fikir alışverişinde bulunduklarını aktaran Doğan, şunları söyledi: “Aydınlık geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sorunlarının göz ardı edilmesine ve çözümsüz kalmasına en başta ‘anne’ olduğumuz için asla duyarsız kalmayacak, göz yummayacağız.”

Editör: TE Bilisim