Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Büyükçekmece Belediyesi ve Folklor Kurumu, artan uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek için halk oyunları etkinliği düzenledi. Gecede yaşları 5 ila 75 arasındaki folklorcular sahne aldı. Gecenin finalinde sahneye çıkan Büyükçekmece halkı, davul zurna eşliğinde halay çekerek ‘uyuşturucuya karşıyız’ mesajı verdi.

Büyükçekmece Belediyesi, halk oyunları yoluyla gençlere “Uyuşturucudan uzak durun el ele dans edin!” mesajı verdi. Etkinlikte, Altınköprü Halk Dansları Topluluğu’nun folklorcuları sahne aldı. Bağımlı Yaşam Evleri Gönüllüleri Derneği (BAYEV) ve AMATEM’in de “Bağımlılığa Karşıyız Halkoyunlarına Bağımlıyız” sloganıyla destek verdiği organizasyon, Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit Gösteri Salonu’nda gerçekleşti. Büyükçekmece halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sahne alan Altınköprü Halk Dansları Topluğu, İzmir, Diyarbakır, Mardin, Üsküp, Tekirdağ ve Gaziantep yöresinin oyunlarını sahneledi.

Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce, uyuşturucuya karşı el ele vermenin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Uyuşturucu bağımlılığı sadece çocuklarımızı ve gençlerimizi değil hepimizi tehdit ediyor. Yetişkinler içinde ciddi bir tehdittir. Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık tedavisi mümkün olana bir hastalıktır. Bu gece de bu muhteşem ekip bunun mesajını verdi.” şeklinde konuştu.

‘BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ’ DEMEYİN'

AMATEM’deki tedavi sürecinde halk oyunları yoluyla bağımlılıktan kurtulduğunu anlatan Ümit Yılmaz ise, annesi ve babası ayrıldıktan sonra yalnız kaldığına inandığını, çıkış noktası olarak da 3 yılı aşkın süre uyuşturucu kullandığını belirtti. Yılmaz, “Zamanla sevdiğim insanların benden uzaklaşmaya başladıklarını fark ettim.” dedi. 3-5 senede çok şey kaybettiğini ifade eden Yılmaz, gözaltına alındığında hakime, “Madde bağımlısıyım, isteyerek başlamadım.” diyerek yardım istediğini söyledi. Yılmaz, “Bir kereden bir şey olmaz.” anlayışının yanlış olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından gecede sahne alan halk oyunları grupları ve eğitmenlerine çiçek ve plaket takdim edildi. Gecenin finalinde ise sahneye çıkan Büyükçekmeceliler, uyuşturucu bağımlılığına karşı halay çekip dans etti.




Editör: TE Bilisim