Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
İslâm dünyasında vazgeçilmez bir yere sahip olan hurma, hacı adayları ve umrecilerden büyük rağbet görüyor. Umreye gidenlerin ikram ve hediye için aldığı hurmanın yetiştirildiği bahçeleri işleten Türk müteşebbisin sahibi olduğu Vadi Buthan Hurma Bahçesi Bursa Şubesi törenle açıldı.

    Medine'de Kuba Mescidi yakınında faaliyet gösteren, 50 dönüme yakın araziye kurulu Vadi Buthan Hurma Bahçesi hakkında bilgi veren şirket sahibi Zeki Yetim, Vadi Buthan Hurma Bahçesi'nin, Hz. Muhammed zamanında 'Fedek arazileri' olarak bilinen ve Medine-i Münevvere'nin fakirlerine vakfedilmiş arazilerin üzerinde bulunduğunu ifade etti

    KUTSAL TOPRAKLARDA HURMA DERDİNE DÜŞMEYİN

    Vadi Buthan Bursa Şubesi'nin açılışında konuşan İlahiyatçı M. Mustafa Hacet ise artık hacı ve umrecilerin Medine hurmasını aynı fiyattan Bursa’da bulabileceklerini söyledi. Hacet, “Gerçekten hurma ve zemzem telaşı hacı ve umrecilerimizin büyük bir telaşı. Bu tür işletmelerle birlikte artık Medine hurması aynı fiyattan ülkemizde satılıyorsa kutsal topraklarda hurma ve zemzem derdine düşmek geride kaldı. Bizler, sürekli söylüyoruz, o kutsal topraklarda sadece ibadet edilmeli, alışveriş telaşına düşülmemeli. Vadi Buthan’ın şubesiyle vatandaşlarımız zemzem ve hurmayı kolaylıkla bulabilecek.” dedi.

    Konuşmaların ardından Bursa Müftü Yardımcısı Mustafa Uyar’ın yaptığı duayla birlikte Vadi Buthan Şubesi açıldı.

Editör: TE Bilisim