MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Antalya'da okul yaptıran hayırseverlerin çokluğuna dikkat çekerek, "Antalya, bana göre Türkiye’de hayırseverlik açısından ilk sırada." dedi.

Kaş ilçesinde düzenlenen açılış ve temel atma törenlerine; Vali Altıparmak, Antalya milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Yusuf Ziya İrbeç, Antalya İl Mili Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı ile kurum amirleri katıldı.

İlk olarak Ağullu köyünde 10 derslikli Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez ilkokulu açılışı, Kaş spor sahası açılışı, köylerin içme suyu tesisleri ile Çamlıova Köprüsü tesis teslim belgelerinin muhtarlara teslim töreni gerçekleştirildi. Törende; açtıkları okula bir şehidin isminin verildiğini hatırlatan Vali Ahmet Altıparmak, Kaş’ın, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da ender yerlerinden biri olduğunun altını çizerek, korunması gereken bir bölge olduğuna vurgu yaptı. Altıparmak, Antalya’nın eğitimde, sağlıkta, altyapıda ilk sıralarda olduğunu belirterek, “539 köyümüzün her birinde ayrı ayrı hizmetler. Kaş’ta bile saymakla bitmiyor. Sadece ben geldikten sonra son iki buçuk yılda bin 300 kilometre dere ıslahı yapmışız.” şeklinde konuştu.

Karayollarının, Finike-Kalkan arasında projelendirmesinin devam ettiğini ifade eden Vali Altıparmak, “Bu çerçevede Kalkan çevre yolu önem arz eden, ortaya çıkan bir yol. Kıbrıs Barajı'nın ihalesi yapıldı. Baraj sulaması da 50 milyonluk bir proje, onun hemen arkasından gelecek bir proje. Yine Sütleğen Göleti aynı şekilde baraj sulamasıyla gelecek. Susuz köyümüz hemen hemen yok.” ifadelerine yer verdi.

Törende konuşan Kaymakam Selami Kapankaya da 2010 yılından bu yana hayırseverlerin de katkısıyla 36 olan anaokulu derslik sayısının 57’ye çıkarıldığını, köylerdeki atıl okul binalarının restore edilerek 7 anaokulu açıldığını, 16 özel eğitim sınıfının hizmete sunulduğunu bildirdi.

Gökseki Mahallesi okullar bölgesinde temeli atılan Kaş Ortaöğretim Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu töreninde konuşan Vali Altıparmak, modern devlet olarak, öğrencilerin, okulundan çıkıp yurdunda kalarak rahat bir şekilde eğitimini yapacak ortamı sağlamak zorunda olduklarını ifade etti. Altıparmak, temeli atılan bu öğrenci yurdunun, devletin imkânları ve Kaşlı hayırseverlerin katkıları ile kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

KALKAN TURAN ERDOĞAN YILMAZ FEN LİSESİ

Kalkan beldesindeki törene de iştirak eden Vali Ahmet Altıparmak, batı yakasının tek fen lisesi olacak 16 derslikli okulu ve 200 öğrencilik yurdunu yaptıran hayırsever Turan Erdoğan Yılmaz ve ailesine teşekkür etti. Altıparmak, hayırseverlikte lider olan Antalya’da bunun katlanarak artacağına inandığını söyledi.

Eğitim aşkının kendisine babasından kaldığını anlatan hayırsever Turan Erdoğan Yılmaz da “Bu eserin ülkeme hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

ELMALILI HAMDİ YAZIR 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONU VE KINIK ANAOKULU

Ayrıca, Ova ve Kınık beldelerinin yanı sıra bütün havzaya hizmet verecek 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun Ova beldesinde gerçekleşen açılış töreninde konuşan Vali Altıparmak, projenin pilot olarak ilde başladığını ifade ederek, “Elmalılı Hamdi Yazır 112 Acil Sağlık Hizmetleri, muhteşem bir şey. İsmiyle beraber hem maneviyatımıza hem bünyemize sağlık sıhhat afiyet verir.” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim