Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yeni anayasa ile birlikte, memur yargılanmasının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Çankırı Valisi Özcan, ilde görev yapan kaymakamlar, kamu kurum müdürleri ve memurlara, '4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması' kanunu hakkında konferans verdi. 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta, Vali Özcan, kendisini dinleyen memurlara, maliye baş müfettişi görevini yapığı döneme ait tecrübelerini, değişen kanun ve uygulamaları örnekler vererek anlattı.

Yeni anayasa ile birlikte, memur yargılanmasının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Özcan, ''Ülkemizde kamu denetçiliği sistemini kurduk. İdarenin eylem ve işlemleri ile alakalı kamu denetçiliği de sisteme eklendi. Vatandaş Ahmet Efendi nasıl yargı önüne çıkıyorsa, biz de kamu görevlileri ve kamu hizmetçileri olarak yargı önüne çıkarılabilmeliyiz. Demokrasi, hesap verilebilirlik rejimidir.'' şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Karatatar ise memuriyet hayatında 4483 Sayılı Kanun ile ilgili bir çok işlem ile karşılaştıklarını belirterek, ''Valimiz, daha önce müfettişlik görevinde bulunduğu için mevzuatı çok iyi biliyor. Bu açıdan verdiği önemli bilgilerin bize fayda sağlayacağını düşünüyorum.'' diye konuştu.



Editör: TE Bilisim