‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Kars Valisi Eyüp Tepe, doğuya yatırım yapmakta çekinen işadamlarına seslendi: "En önemli vasıfları cesareti olmalıdır. Bu cesareti ilimizin potansiyeliyle kazanca çevirecek iş adamlarını bekliyoruz."

Cesareti olmayanın ancak memur olabileceğini belirten Vali Tepe, işadamı olan bir kişinin iki kardeşten, risk ve cesaretten birini alması gerektiğinin söyledi. Risk ve cesaret almadan başarılı olma şansının mümkün olmadığının altını çizen Vali Tepe, "Dolaysıyla bugün adından söz edilen iş adamlarımıza bakıldığında, hayat hikâyeleri incelendiğinde görülecek ki hepsi cesaret sahibidir. Türkiye’mizin Doğu’su da böyle insanlara ihtiyaç duymaktadır." şeklinde konuştu.

Vali Tepe Kars’ın son yıllarda devlet yatırımlarından önemli pay aldığının da altını çizerek, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu (BTK) projesinin Türkiye’deki giriş noktası olması ile Kars’ta bir hayalden, fanteziden bahsetmediklerini bugün projenin yüzde 50’sinin bitirildiğini ve yatırımcının elini çabuk tutması gerektiğini vurguladı.

"İŞADAMLARI GİDİŞATI İYİ OKUMALI"

Kars Valisi Tepe, Nahçivan’dan İran’a giden demir yolu hattının Kars’ta birleştiğini, hükümetin 2023 vizyonu kapsamında hızlı tren projesinin Kars’a kadar geleceğini ve bu manada bölgenin geleceğinin çok parlak olduğunu hükümetinde buna paralel olarak teşvik paketleriyle bölgeyi teşvikte, 6. Bölgede yer almasını sağladığını söyledi.

Vali Tepe, "İş adamları gidişatı iyi okumalı keza gidişatı iyi okuyanlar organize sanayiden yer istiyorlar. Mesela şimdi bir zincir fabrikamıza inşallah yer verdik zincir fabrikamız kurulacaktır. Ayrıca önemli oranda İran’a ihracat yapan bir perdeci hemşerimiz burada bir perde işletmesi fabrikası kuracaktır. Bölgede iki ilimiz Kars ve Van’a bakıldığında, Gürcistan, Azerbaycan ve İran pazarlarına buralardan girilebileceği görülecektir. Mesela bir haberi sizinle paylaşayım Colins Jeans Kars’ımızda yatırım kararı aldı. Gören geliyor, göremeyene de biz bir şey yapamıyoruz sadece buyursunlar diyoruz." dedi.

BÖLGEMİZİN TURİZM GÜZELLİKLERİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Vali Tepe, bölgenin turizm açısından da güzelliklerinin çok olduğunu ama son yıllara kadar bunun değerlendirilemediği açıklayarak, son 1 yılda Sarıkamış’ta 2 tane otelin ruhsat aldığını ve 2 tane inşaatın ise devam ettiğini sonuçta 4 otele bir 4 otel daha eklenebileceğini ifade etti.

2012 yılında kendinin sadece 3 tane otelin açılışını yaptığını hatırlatan Vali Tepe, "Bütün bunlara bakıldığı zaman Kars’ta hareket var. Bunun neticesi inşallah kartopu şeklinde yatırımlar ile bölgemiz yavaş yavaş harekete geçiyor." değerlendirmesinde bulundu.

KARS İÇİN KARLARI YARAN BİR BABA YİĞİDE İHTİYAÇ VAR

Vali Tepe, Türkiye’nin dört bir tarafında yaptığı görevlerde, yatırımcının eliyle tutmadan ve görmeden bir şeylere inanmadığını, cesaret sahibi izan sahibi iş adamının yatırım yapıp bunun yapıldığını ve tuttuğunu göstermesi ile ise diğerlerinin arkasında cığ gibi geldiğini ifade ederek, "Kars’ın bir baba yiğide ihtiyacı var." dedi.

Bu baba yiğidin karları yara yara açacağı yolun arkasından diğerlerinin de akacağını söyleyen Vali Tepe, "Ümit ediyorum onlar içimizde var. Özellikle Kars’lı olup Ankara, İstanbul’da bulunan iş adamlarımızdan çok ciddi anlamda Kars’a yatırım düşünen insanlarımız var. Bir kıpırdanma var. Bugünü fotoğraflayarak geleceği okuyamayız."

KARS VALİLİĞİNİN KAPISI YATIRIMCIYA ARDINA KADAR AÇIK

Bütün yatırımcılara kapılarının her zaman ardına kadar açık olduğunu da söyleyen Vali Tepe, aşağı yukarı haftada 2-3 tane misafirinin olduğunu ve organize sanayide yer istediklerini, bölgenin potansiyelini sorduklarını ve işçi bulup bulamayacaklarını kaydettiklerini aktardı.

Bu çerçevede insanların aslında bir yandan düşündüklerini ama tereddütlerinin de olduğunu ileten Vali Tepe, "Bu işler bekleme süreleri olan şeylerdir. Bir anda hadi bakalım diyince olmuyor. Olgunlaşma sürecinin yaşanması gerekiyor. Biz bu işlerin olgunlaşmasını bekliyoruz. Bu hareketlenmede 10 kişiyle konuşuyoruz 2 kişi ile yatırım yaparız. Bize gelen yatırımcıya destek olma anlamında her zaman yanlarındayız. Çünkü Kars’ın gelişmesi için yatırımlara ihtiyaç var. Turizm yatırımına da ihtiyaç var. Fabrikaya da ihtiyaç var. Hizmet yatırımına da ihtiyaç var." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim