Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Samsun Vali Yardımcısı Hasan Özhan, "Polis teşkilatımız bu sene 168. kuruluş yılını kutlayacak. Bu kadar köklü bir kurum Türkiye'de yok. 168 yıl içerisinde bu teşkilat binlerce, on binlerce şehit verdi. On binlerce gazimiz bu teşkilatımızın mensupları. Ülkemiz son 30 yıldır terör belasıyla uğraşıyor. Bu terör nedeniyle 7 bin 900 polis şehidi verdik." dedi.
        
    10 Nisan Polis Haftası nedeniyle Samsun İl Emniyet Müdürlüğü gazi ve şehit aileleriyle Polisevi'nde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya gelen Vali Yardımcısı Özhan, "Polis ve askerlerimiz görev yaparken birçok şehitler verdi. Bu terör nedeniyle yüzlerce, binlerce vatan evladı, birkaç organını terör bölgesinde bırakarak aramıza katıldı. Normal hayatlarını devam edemeyecek kadar sakat kaldılar. Sizler, aziz Türk milletine emanetsiniz. Bizler sizlere çok şey borçluyuz. Bu ülke bölünmediyse, birlik ve beraberliğini halen kaybetmediyse bu aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin emeğini inkâr etmek mümkün değil. Acınız çok büyük. Bir takım sözlerle ve maddi imkânlarla bu acının dinmesi mümkün değil. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama tesellimiz bu ülke uğruna şehit düştüler. Mekânları cennettir, bundan hiçbir şüphemiz yok." diye konuştu.

    Vali Yardımcısı'nın gözleri dolarak yaptığı konuşma sonunda salonda bulunan bazı şehit yakınları gözyaşları içerisinde dinledi. Yemeğe ayrıca Polis Emeklileri Derneği (PEDER) Samsun Şube Başkanı Metin Çağlarırmak, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Erol İpek, Emin Reşat, Oğün Şahin, Mehmet Yavuz ve Mustafa Acar, şube müdürleri, polis memurları, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Editör: TE Bilisim