En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, işverenlerin yanlarında çalıştırdıkları işçilerinin hakkını alın teri kurumadan vermesi gerektiğini belirterek, işçilerin de çalıştıkları müesseseyi kendi malı gibi görüp işverenin kar elde etmesi için sadık ve samimi bir şekilde çalışması gerektiğini söyledi.

    Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat’ın önde gelen firmalarından hayırsever işadamı Bilal Şahin’e ait olan Kraft Torba fabrikasını ziyaret etti. Yozgat’ta ve ülke genelinde birçok yatırımları olan işadamı Bilal Şahin, Vali Yazıcı’ya fabrikayı tanıttı. Yozgat’ta sayısız hayır işlerine imza atan İşadamı Şahin’e bu güne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, 120 kişiye istihdam olanağı sağlayan bu müessese nizami ve düzenli bir ekmek kapısı, burada çalışan işçilerinde yüzlerinin güldüğünü görmekten dolayı çok memnun olduğunu belirtti.

    İşverenin, işçinin hakkını alnının teri kurumadan vermesi gerektiğini ifade eden Yazıcı, işçinin de çalıştığı müesseseyi kendi malı gibi görüp işverenin kâr elde etmesi için sadık ve samimi davranması gerektiğini kaydetti.

    Hayırsever işadamı Bilal Şahin'de ziyaretlerinden dolayı Vali Yazıcı'ya teşekkür ederek günün anısına Ahmet Karahisari’nin eseri Mushaf-ı Şerif’i hediye etti. Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle Hattat Ahmet Karahisari tarafından üzerinde 10 yıl çalışılan ve 3 padişah dönemi içinde yarım asırda bitirilen Kelam-ı Kadim’in orijinal boyutlarına uygun ve sertifikalı bir örneği olan eseri alan Vali Yazıcı, hayatının en anlamlı hediyesini aldığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim