Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Ağrı'nın Patnos ilçesinde Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'a, 'okumak' istediğini söyleyen 11 kardeşli ailenin çocuğu olan Semiha Çimen'e devlet sahip çıktı. Vali adına öğrencinin ailesiyle görüşen Patnos Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, aileyi ikna etmeyi başardı.

İlçeyi ziyaretinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Vali Mehmet Tekinarslan, okulda bir öğrencinin talebiyle karşılaşmıştı. Ailesinin kendisini okutmak istemediğini fakat kendisinin okumak istediğini söyleyen Semiha Çimen, "Annem ve abim benim okumamı istemiyor. Bende okumak istiyorum. Bu konuda sizden yardım istiyorum.’’ dedi.

Çalışkan bir öğrenci olduğu öğrenilen kız çocuğuna sahip çıkacaklarını söyleyen Vali Tekinarslan, "Sen okuyacaksın hiç kimse senin okumanı engelleyemez. Devletimiz sana ve senin durumunda olan öğrencilere yardımcı olacak. Bende bu konunun takipçisi olacağım.’’ demişti.

Patnos Kaymakamı Üzeyir Yılmaz aile ile yaptığı görüşmenin ardından kız çocuğunun okuması için gerekli materyallerin Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan tarafından karşılandığını ve kız çocuğunun okuması için ailenin ikna edildiğini belirtti. Kaymakamı Yılmaz, aileyi ziyaretinde, "Ben sadece aracıyım. Sayın Valimizin size gönderdiklerini getirmek için buradayım. Sayın valimiz bu konuların bizzat takipçisidir. Devlet olarak kız çocuklarının okuması için her türlü imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Kız çocuğumuzun okuması için anneyi ve kardeşlerini ikna ettik. Bundan sonra kızımız okuluna daha düzenli bir şekilde devam edecek." diye konuştu. Kaymakam Yılmaz, karne notlarının iyi olması durumunda Vali tarafından 4. sınıf öğrencisi Semiha Çimen'e bir laptop hediye edeceklerini de söyledi.

4. sınıf öğrencisi Semiha Çimen Vali Mehmet Tekinarslan'a çok teşekkür ettiğini, ailesinin izninin alınıp okuluna devam etmesini sağladıkları için Vali ve Kaymakam'a teşekkür etti. Semiha,"Yılsonu güzel bir karne ile Valimizi ziyaret edip yüzünü kara çıkartmayacağımı göstereceğim." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim