İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Van’ın Hacıbekir Mahallesi'ndeki Vangölü İlköğretim Okulu'nun öğretmenler odası, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yakıldı. Aynı okulun 21 Ekim 2012 tarihinde bilgisayar odası, öğretmenler odası, iki yönetim odası ve bazı sınıflarına benzin dökülerek ateşe verilmişti.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, okulun ikinci katına merdiven dayayıp camları kırdı. Buradan giremeyen zanlılar, daha sonra arka kapıyı kırıp girdi. İkinci kata çıkarak, birkaç sınıfın kapılarını kırdıktan sonra öğretmeler odasına benzin döküp ateşe verdikten sonra kaçtılar. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, zırhlı araçlarla okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri alarak itfaiye ekiplerini bekledi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yangını sınıflara sıçramadan söndürdü. Olayda öğretmenler odasında büyük çapta hasar meydana geldi. Polis, okulda ayrıntılı incelemelerde bulunurken Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit ekipleri ise toplanan delilleri Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Editör: TE Bilisim