AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Beşiktaş iskelesinde vapurdan inerken ayağı kayıp denize düşen ve kurtarılamayarak hayatını kaybeden Haydar Kayır’ın ailesi, görevlilerin olayda ihmali olduğu gerekçesiyle dava açacaklarını söyledi. Şehir Hatları yetkilileri ise, olayla ilgili hukuki süreç devam ettiği için açıklama yapmayacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz Cuma günü Beşiktaş’ta iskeleye yanaşan vapurdan inmeye çalışan Haydar Kayır, ayağı kayarak denize düşmüştü. Kurtarılamayan Kayır, hayatını kaybetmişti.

Kayır’ın erkek kardeşi Bektaş Kayır, “Çok üzüntülüyüz. Görevlilerin iş bilememesi, sorumluluklarını yerine getirmemesi, kısacası ihmalden dolayı kardeşimin ölümüne üzülüyoruz. Ölüme değil ölüm şekline üzülüyorum. Böyle devam ederse nice Haydarlar gider. Nice Haydarların ölmemesi için sağlıklı önlemlerin alınması lazım. Her gün yüz binlerce insan geçiyor oradan. Orada güvenlik görevlisi maaş alıyorsa o işi biliyordur. Dalgıcın olması lazım ya da bu işi bilmesi lazım. Ne diye maaş alıyor? Yani bir elbise giyip orada durmakla bu iş olmaz. Kardeşim de tam 30 yıl vapur kullanan birisi. Onların ihmalkarlığı var. Bunu yasalar çerçevesinde maddi ve manevi olarak ödemeliler ki bir daha böyle talihsiz olaylar bir daha yaşanmasın.” diye konuştu.

Bektaş Kayır, “Eğer oradaki insanlar bilgili olsalardı, kurtulabilir miydi?” sorusuna, “Kurtulurdu çünkü ölümü çok basit oldu. İpe tutunuyor sonra da vapur çalışınca su sirkülasyonundan dolayı kardeşimi alıp götürüyor. Vapuru çalıştırmasa, kardeşimi altına almasa yine kurtulma ihtimali çok yüksek. O zaman kardeşime simit atılır ve su yüzeyine çıkar. Bu ihmalkarlık şehir hatları vapurundadır ve bedelinin ödenmesi lazım. Hukuki olarak haklarımı arayacağımki bir dada böyle talihsiz kazalar yaşanmasın.” cevabını verdi.

Eşi Hanife Kayır ise, “Eşim düşmüş olabilir ama hiç kimse kurtarmadı. Ben görevlileri suçluyorum. İpe tutunmuş insan çırpındı çırpındı görevliler atlayıp hiç kurtarmadı. Görevlilerden şikayetçiyim. Çok büyük bir acı yaşıyoruz. 3 çocukla beni beraber bıraktı. Evim kira, ben hastayım çalışamıyorum. Çok kötü bir acı. Kurtulabilirdi ama kurtarmadılar. Vapur çalışmasaydı ipe tutunup çıkabilirdi.” ifadelerini kullandı.
Annesi Sultan Kayır ise, “Ben ne söyleyeceğim? Çocuğum kurtulmuştu ama birisi eğilip elinden tutmadı. Bir kedi düştü denizin altına onu çıkarttılar da benim çocuğumu çıkartamadılar. Ben ne yapayım? Bilerek öldürdüler çocuğumu. Ciğerimi yaktılar beni mahvettiler. Çocuklarını öksüz bıraktılar.” diyerek gözyaşı döktü.

Öte yandan, Şehir Hatları yetkilileri ise, olayla ilgili hukuki süreç devam ettiği için şimdilik açıklama yapılmayacağı söyledi.



Editör: TE Bilisim