Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Vatan Partisi İl Başkanı Erkan Önsal Beyoğlu, Gümüşsuyu’ndaki Alman Konsolosluğu’nun önünde basın açıklaması yaparak Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Alman Meclisi Başkanı Prof. Dr. Norbert Lammert’e hitaben yazdığı mektubu okudu.

Vatan Partisi üyesi yaklaşık 70 kişilik grup Beyoğlu Gümüşsuyu’nda bulunan Alman Konsolosluğu önünde saat 12.30’da toplandı. Konsolosluk önünde polisin aldığı güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Grup üyeleri Almanca yazılı “Alman Meclisi yetkili değil”, “AİHM kararına saygı” pankart açtı. Ellerinde Türk ve Vatan Partisi’nin bayrakları bulunan grup yine Almancası da yazılı “Alman Meclisi mahkeme değildir”, “Sen yetkili değilsin”, “Alman Meclisi nefret suçu işleme” dövizleri açıp “Alman Meclisi sen yetkili değilsin”, “Mahkeme kararı kardeşliğe çağrı”, “Alman Meclisi nefret suçu işleme”, “AİHM’e saygı kardeşliğe çağrı”, “AİHM’e saygı duy kardeşliğe dokunma” sloganları attı.

Vatan partisi İl Başkanı Erkan Önsal, Partisi’nin Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Alman Meclisi Başkanı Prof. Dr. Norbert Lammert’e hitaben yazdığı mektubu okudu. Önsal, “1948 Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’ne ve AİHMPerinçek-İşviçre Davası kararına göre, 1915 olayları sırasındaki eylemlerle ilgili yetkili ceza mahkemeleri Türkiye’nin yetkili yerel ceza mahkemesi ve Lahey Adalet Divanı’dır. Parlamentolar, hükümetler, belediyeler, akademik kuruluşlar, üniversiteler ve benzer kuruluşlar herhangi bir eylemin soykırım suçu oluşturduğu konusunda hüküm kuramazlar. Alman Meclisi (Bundestag), 1915 olayları sırasında soykırım suçu işlendiği konusunda karar veremez. Çünkü yetkisizdir. Alman Meclisi’nin gündemindeki önergede talep edildiği gibi, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Hükümeti de Ermeni soykırımını kabul edemez. Çünkü Türkiye Meclisi ve Hükümeti de bu konuda yetkisizdir. Kaldı ki AİHM 2. Dairesi’nin ve AİHM Büyük Daire’nin Perinçek-İsviçre Davası kararlarına göre 1915 olayları Yahudi Soykırımı ile aynı sınıflama içinde değerlendirilemez. AİHM kararları böylece 1915 olaylarında işlenen eylemlerin “Soykırım” olarak nitelenemeyeceğini de saptamış olmaktadır. Öğrenmek istiyoruz, Bayern ile Dortmund futbol takımları arasındaki maçta gol kararını Alman Meclisi mi veriyor? Seyirciler “Gooool” diye bağırabilir, ancak gol kararını yalnız orta hakem verebilir” dedi.

Önsal, şöyle konuştu: “En büyük ticaret ortaklarımızdan biri olan Almanya ile ekonomik ve kültürel ilişkilerimizin gelişmesi, ülkelerimiz yararınadır. Alman Meclisi’nin yargının yetkisini çiğneyerek 1915 olayları konusunda soykırım hükmü vermesi hukukla açıklanamaz ancak Türklere karşı düşmanlıkla açıklanabilir ve Almanya’da Türk düşmanlığı kışkırtır” diyen Vatan Partisi İl Başkanı Erkan Önsal mektubu şöyle bitirdi: “Sayın Meclis Başkanı, sizin kişiliğinizde, Alman Meclisi’ne sesleniyoruz: Türk düşmanlığına şans tanımayınız. Almanya’da Türklere karşı nefret kışkırtmayınız. Almanya’da uyumu baltalamayınız. Nefret suçu işlemeyiniz. Almanya’da barış içinde el ele yaşayalım. Alman Meclisi’nin Almanya’da hukuk devleti geleneğine bağlı kalacağına güveniyoruz.”

Parti üyeleri, açıklamaların ardından Doğu Perinçek’in Alman Meclisi Başkanı Prof. Dr. Norbert Lammert’e hitaben Almanca yazdığı mektu konsolosa verecek.


Cihan

Editör: TE Bilisim