Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi hazırlıklarını tamamlayan genç üniversite adayları, sabahın erken saatlerde sınava girecekleri okullara akın etti. Sabah 10.00 da başlayan sınav, 160 dakika sürdü. Elazığ’da sınava girecek adaylar sabah erken saatlerde sınav merkezlerine doğru hareket etti. Sınav dolayısıyla trafikte uzun kuyruklar oluştu. Kimi veliler çocuklarını sınav merkezlerine araçları ile kimileri ise yaya olarak götürdü.

    Sınav giriş merkezlerine gelen veliler, çocuklarına sarılarak sınava gönderdi. Sınav girişleri önünde güvenlik güçleri tarafından aranan öğrenciler sınıflara alındı. Öğrenciler içeride soruları çözerken, veliler ise çocukları için sınav giriş merkezlerine akın etti. Kimileri dua etti, kimileri Kur’an okudu, kimileri ise çocuklarının sınavı kazanmaları temennisinde bulundu.

    Sınav merkezi önünde bekleyen Hüsamettin Okuyan, "Allah hakkında hayırlısını nasip etsin çocuğum çalışmasını yaptı ona dua ediyoruz ve sınavının bitmesini bekliyoruz." dedi.

    Minik Osman ise ablasını dışarıda beklerken onun çok çalıştığını, bazen sabaha kadar uyumadığını belirtirken ona çok dua ettiğini söyledi. Mesut Diri, genel olarak sınavın kolay olmadığını Türkçe sorunlarında zorlandığını belirterek, sayısal soruları bile Türkçe soruları kadar karışıktı.

    Sınavın çok zor olduğuna ve geçen yıllara nazaran sınavın daha zor olduğuna dikkat çeken Özge İnce ise "Türkçe sayısala göre daha kolaydı, sayısal bu yıl biraz zorladı ama bakalım temennimiz yüksek bekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim