Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Yozgat Boğazlıyan Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, yarıyıl tatili öncesi velileri uyararak, zayıf karneli öğrenciyi bunaltmamalarını istedi. Yıldız, ilçede 7 bin öğrencinin karnelerini alarak yarıyıl tatiline gireceğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin kimi öğrenciler için tatil, kimileri için de korku ve üzüntü dolu günlerin başlangıcı anlamına geldiğini ve karne gününün öğrenci ve veli arasındaki ilişkileri etkilediğini söyledi.

Özellikle zayıf karnesi olan öğrencilerin, ebeveynlerinin yanı sıra çevreye karşı kendini koruma hissine kapılacağını kaydeden Yıldız, "Veliler, zayıf karneli öğrenciyi bunaltmamalıdır. Kötü karne, yargılama, cezalandırma, eleştirme ve karşılaştırma, ailelerin uyguladığı yanlış tutumlar. Her koşulda anne babalar, çocuklarına karşı anlayışlı bir tutum içinde olmalı. Zayıf dersi olan öğrenci kendini yetersiz hisseder ve mutsuz olup derslerden uzaklaşabilir. Bu yüzden karnesi zayıf olan öğrencilere daha çok destek olunması gerekir." dedi.

Karnenin, öğrencinin, başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge olmadığını anlatan Yıldız, "Karneler sadece çocuk için değil, öğretmen, okul ve aile için de bir yol göstericidir. Eğer öğrenci başarısızsa sonuç ne olursa olsun sevgiyle yaklaşılması, kardeşleri ve diğer akranları ile kesinlikle kıyaslanmaması gerekir. Başarısızlığın utancını çocuğunuza yaşatmayın. Bunun yerine, çabalaması için teşvik edin. Notlarından çok gayretini ödüllendirin. Her zaman başarısının ardından maddi bir ödül vermeyin. Başarının başlı başına bir ödül olduğunu vurgulayın." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim