Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Antalya'da bir grup öğrenci velisi 19. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları protesto etti.

Veli-Der Antalya Şubesinin düzenlediği protesto İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirildi. Dernek üyesi yaklaşık 30 veli 'Karanlığa teslim olmayacağız' ve 'Gerici-ırkçı-cinsiyetçi şura kararlarına hayır' yazılı döviz açtı. Grup adına basın açıklaması yapan Veli-Der Antalya Şube Başkan Yardımcısı Nalan Metindir, Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) Antalya'da düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası'nı hayretle izlediklerini söyledi.

İktidar yanlısı Eğitim Bir Sen'in, aralarında; Osmanlıca dersi, disiplin yönetmeliği cezalarının yeniden düzenlenmesi, okul girişlerine x-ray cihazı konulması gibi maddelerin de bulunduğu tekliflerinin şura kararı olarak açıklanmasını eleştirdi. Kararların 'tavsiye' niteliğinde olduğu açıklansa da eğitim politikalarının oluşmasında belirleyici olduğunu ifade eden Metinder, "19. Milli Eğitim Şurası, Türkiye'de yıllardır eğitim politikalarını belirleyen zihniyetin ve onun siyasal-ideolojik hedeflerinin, eğitim sistemini bir bütün olarak ileriye doğru değil, geriye doğru götürmekte ısrar ettiğini bir kez daha göstermiştir." diye konuştu.

Öğrenci velileri 'Saraylara değil, eğitime bütçe', 'AKP elini çocuklardan çek' şeklinde sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Editör: TE Bilisim