Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Bursa'da öğretmene şiddetin bir örneği daha, Yıldırım Emine Sait Uyar İlkokulu önünde gerçekleşti. Emine Sait Uyar İlkokulu Sınıf Öğretmeni İbrahim Çolakoğlu, okul çıkışında velilerin fiili saldırısına uğradı. Darp raporu alan öğretmen, Ertuğrulgazi Polis Merkezi'ne giderek, kendisine saldıran öğrenci velilerinden şikayetçi oldu.

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, saldırıya tepki gösterdi. Eğitimcilere yönelen şiddetin kaynağında, siyasi iktidarın uyguladığı eğitim politikaları ve eğitim çalışanlarına yönelik olumsuz tutumun yer aldığını belirten Gümüş, şunları dile getirdi: “Son dönemlerde okullarda şiddet olayları giderek artış göstermekte, öğretmenlere yönelik şiddet olayları olağan hale gelmektedir. Her geçen gün artan şiddet olaylarına önlem alınmadığı sürece kronik hale gelecektir. Eğitimcinin sınıf ve okuldaki psikolojik hakimiyetini, üstünlüğünü kıranlar öğretmeni ve diğer eğitim çalışanlarını velinin, öğrencinin ve kamuoyunun önüne savunmasız atmışlardır. Bunun sonucudur ki okullarımızda öğretmen ve eğitimin görünmez ama en önemli kahramanlarından olan diğer eğitim çalışanları, her gün fiziki bir saldırıya maruz kalmaktadırlar. Bu saldırılar bazen siviller, bazen veliler, bazen de öğrenciler tarafından olmaktadır.”

Her geçen gün artan şiddet olaylarına önlem alınmadığı sürece durumun kronik hale geleceğini vurgulayan Gümüş, “Okulların bu duruma gelmesinde, başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililerin sorumluluğu bulunmaktadır. Öğretmenimize yapılan saldırıyı tüm eğitim camiasına yönelik bir saldırı olarak ele alıyor ve kınıyoruz. Okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçebilmek için ilgili tüm kesimleri sorumlu davranmaya ve öğretmenin itibarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim