Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde faaliyet gösteren Samsun Karadeniz Eğitim Derneği (KEYDER)'nce yaptırılan Ahmet Faik Edis Okuma Salonu, düzenlenen törenle hizmete girdi.

İlk etapta 5, 6, 7 ve 8. sınıftan 110 öğrenciyle eğitime başlayan okuma salonunun açılışına; Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özdemir, KEYDER Başkanı Ömer Kabaş, Vezirköprü KEYDER Başkanı Fazıl Bayri, protokol üyeleri, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Vezirköprü KEYDER Başkanı Fazıl Bayri, 2010 yılından beri faaliyetlerinin devam ettiğini ifade etti. Bayri, "Kurulduğumuz günden beri, ilçemizde eğitime ve eğitim camiasına nasıl hizmet ederiz düşüncesi ile hareket ettik. İlk etapta eğitim camiasına yönelik faaliyetlerle adını duyuran derneğimiz, ilçede eksikliği büyük ölçüde hissedilen, ekonomik durumu zayıf öğrencilere yönelik ders takviyesi ve SBS hazırlık takviyeleri yapmak üzere bu okuma salonunu kurduk. Okuma salonumuzun ismini ise kuruluş aşamasında bizlerden maddi manevi desteğini esirgemeyen belediye başkanımızın babası olan 'Ahmet Faik Edis Okuma Salonu' olarak koyduk. Bu eğitim yuvamızın kuruluş aşamasından bugüne katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm Vezirköprü’ye hayırlı olsun.” dedi.

Samsun KEYDER Başkanı Ömer Kabaş da okuma salonlarının ilçenin eğitimine yaptığı katkılardan ve yapılan işin ne derece ehemmiyetli olduğundan bahsederek, “Katkısı olan herkese canı gönülden teşekkür ederim.” diye konuştu.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ise Vezirköprü’de göreve geldikleri günden beri, eğitim konusunda yapılan taleplerin hiçbirini geri çevirmediklerini ifade etti. Gerek belediye imkânlarını, gerekse şahsi imkanları bu konuda seferber ettiğini ifade eden Edis, "Burada yapılan okuma salonu, ilçemizde yapılan eğitim seferberliği atağına katkı sağlaması bakımından çok önemli. O yüzden dernek yönetiminin destek taleplerini hiç düşünmeden kabul ettim. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Vezirköprü için gayret gösteren herkesin yanındayım. Vezirköprü, birkaç yıl öncesine kadar, eğitimde il ortalamasını en gerilerinde bir ilçe iken, şu anda yaptığı eğitim atılımları ile mesafe kat etmiş, üst sıralarda yerini almıştır. Yapılan her hizmetin Vezirköprü’de kalacağı ve vatandaşlarımın faydalanacağı bilinciyle hareket ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vezirköprü Kaymakam Mahmut Kaşıkçı ise eğitimin, sadece devletin yaptığı bir faaliyet olmaması gerektiğini söyledi. Eğitimin; devletin gerekli organlarının, sivil toplum kuruluşlarının, ailelerin, hep birlikte maddi manevi paylaşacakları bir faaliyet olması gerektiğine işaret eden kaşıkçı, şunları ifade etti: "Sivil toplum kuruluşları, ülkemizde eğitimin yanında olmakta geç kalmakla beraber, yapılan bu atılımlar bizleri sevindirmektedir. Bugün Vezirköprü’de eğitim alanında bir değişimin olduğunu görüyor ve seviniyoruz. Bu okuma salonu öğrenciler için iyi bir imkan. Eğitimdeki fırsat eşitliği için KEYDER gibi diğer sivil toplam kuruluşlarımızın da eğitime sunabilecekleri kaynakları sunduklarını görmek istiyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimize, bugünden sahip çıkarak mazeret üretmeyen iş üreten, KEYDER Derneği yöneticilerine teşekkür ediyorum.”

Vezirköprü Hacı Hasan Camii İmam Hatibi Nizamettin Demir tarafından yapılan duanın ardından, Ahmet Faik Edis Okuma Salonu hizmete açıldı.


Editör: TE Bilisim