Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Mersin’in Tarsus ilçesinde marul yüklü TIR, virajı alamayarak sulama kanalına uçtu. Mağdur duruma düştüklerini dile getiren tüccarlar olay yerinde isyan etti.

    Tarladan marul yüklenen İsmail Taşkan yönetimindeki 34 BM 7836 plakalı TIR, Mahmutağa köyünde DSİ sulama kanalı üzerinde bulunan dar köprüden geçmeye çalışırken virajı almayarak kanala düştü. Çevredeki vatandaşların yardımıyla sürücüsü yara almadan TIR’dan çıkarıldı.

    Olay yerine gelen tüccarlar ova köylerinde köprülerin ve yolların çok dar olduğunu belirterek, mağdur olduklarını dile getirdi.

    Malını İstanbul’a yetiştiremediği için zararının büyük olacağını anlatan tüccar Eyüp Çatnas, “Bu yollardan ve köprülerden çok şikayetçiyiz. İşçiler, kamyoncular bu yollarda rezil oluyor. Bu köprülerin ve yolların genişletilmesini istiyoruz.” dedi.

    Dar köprülerde meydana gelen kazalardan bıktıklarını söyleyen tüccar Erhan Çağlar ise “Bu köprüden bir araç bile zor geçiyor. Geçiş alanlarımız dar olduğu için mecburen bu köprüyü kullanmak zorunda kalıyoruz. Az önce arkadaşımızın başına gelen olay bizi bir kez daha özdü. Mal ve can kayıplarının yaşanmasını istemiyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    Tarım işçisi Mehmet Eyim de, “Sürekli bu köprüden gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Yetkililerden bu köprüyü genişletmelerini istiyoruz. Sadece bu köprü değil ova köylerinde buna benzer köprü çok. Geçen yaz da tarım işçilerini taşıyan bir minibüs yolların dar olması nedeniyle sulama kanalına düşmüştü. Bu olayların tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Yetkililerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim