Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Viranşehir Belediye Başkanı Mehmet Burun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 aralık 2012 günü ilçeye yaptığı ziyarette miting yerinin son anda değiştirilerek inşaatların yoğun olduğu 28 Mart Caddesi'nde yapıldığına işaret ederek, tepki gösterdi. Burun, kaçak elektrik konusundaki konuşmanın ise Viranşehirli vatandaşları rencide ettiğini savundu. Hükümetin tarım konusunda vatandaşlara muamelesinin adil olmadığını öne süren Burun, ilçede neredeyse sulamada tüm vatandaşların elektrik faturalarını yatıramadığını iddia etti.

Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Aralık 2012 tarihinde Viranşehir’de belediye ile ilgili yaptığı konuşmalara cevap verdi. Açıklamasında, Başbakan'ın yurttaşlara ait boş arazileri cadde gibi gördüğünü savunan Burun, miting yapılan alanın yeni imara açıldığını ve inşaat alanı olduğuna dikkat çekti.

Bunu, AKP’li ilçe yöneticilerinin çok iyi bildiğini öne süren Burun, şunları ifade etti: “Başbakan, orayı cumhuriyet meydanı mı sandı? Yoksa başka bir niyeti mi vardı bilemiyorum. Fakat oralar daha yeni imara açılmış ve yurttaşlara ait arsalardır. Hepsi inşaat halinde olan yerlerdir. Belediye çalışmıyor diyor. Bunlar doğru değil. Söylediği sözler çok yanlış sözlerdir. Bizler göreve geldiğimiz günden beri halkımıza hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Yine kaçak elektrik için söylediği sözler, halkın gururunu rencide edecek türden sözlerdir. Bu halk bu sözleri hak etmiyor. Urfa Milletvekili Mehmet Akyürek’in 3 bin dönüm tarlası var ve hepsi elektrik ile sulanıyor. Akyürek elektrik faturası ödüyor mu bakmak lazım?”

Çamurda mahsur kalmış yurttaşların fotoğraflarını basın mensuplarına gösteren Burun, “Bu fotoğraflar yeni çekilmiş fotoğraflar. At arabası ile çamurda kalan arabalar kurtarılmaya çalışılıyor. Başbakan, Viranşehir’e, çamur içinde diyor. Önce kendisinin hizmet götürmesi gereken köylere baksın. Bu köylere AKP’nin hizmet götürmesi gerekiyordu. Yeşil Alıç köyünde yollar bozuk, kanallar tıkanmış durumda, bizden yardım istediler. Başbakan onları görmüyor. Fakat belediyeyi çalışmamakla itham ediyor. Yaptığımız çalışmalar göz önündedir. Yine ilçede bu yıl oluşan çamur ise Karayolları'nın yaptığı çalışmalardan kaynaklanıyor. Fotoğraflarda görüyorsunuz; Karayolları ilçenin her tarafına toprak yığmış ve bu toprak tabii çamur olarak ilçe merkezine geliyor.” şeklinde ifade etti.

Köy yollarında ve ilçede çekilen birçok fotoğrafı basın mensupları ile paylaşan Belediye Başkanı Mehmet Burun, yaptığı faaliyetleri dile getirerek, ilçenin kendi dönemlerinde modern bir görüntüye kavuştuğunu söyledi. Yapacakları daha çok hizmetin olduğunu dile getiren Viranşehir Belediye Başkanı Mehmet Burun, ilçede 700 bin metrekare parke taşı döşendiğini, yönetimleri sürecinde 38 park açarak vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.



Editör: TE Bilisim