Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Kars Özel Sultan Alparslan Koleji öğrencilerinin yabancı dil eğitimini daha ileri seviyelere taşımak için 'Post-Box' (posta kutusu) yarışması başlattı. Öğrencilerin, yarışmalar sayesinde yabancı dillerini geliştirmesi hedefleniyor. Yarışmanın başlangıcından itibaren heyecanlarını kontrol etmekte zorlanan öğrenciler, yarışma boyunca İngilizce konuşarak hem soruların cevaplarını bulmaya çalıştı hem de bilgi hazinelerine yenilerini katmanın mutluluğunu yaşadı.

İngilizce öğretmenlerinin işledikleri konularla ilgili olarak hazırladıkları 'Post-Box' yarışması, öğrencilerin koridorda heyecanlı koşuşturmalarıyla ders sonlarında gerçekleşti. İngilizce sorular okulun 1. ve 2. katındaki duvarlara asılırken öğrenciler bu soruların cevaplarını ellerindeki cevap kâğıtlarına işaretleyerek sonrasında posta kutusunu bulup içine attı. Doğru cevap veren öğrenciler arasında çekiliş yapılırken, 5-B sınıfından Ali Murat Alemdar tüm soruları doğru cevaplayarak birinciliği elde etti.

Post Box yarışmasının her hafta düzenli olarak yaptıkları bir uygulama olduğunu söyleyen Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Çiçekdenk, ilk olarak öğrencilerin seviyesine uygun genel kültür sorularının hazırlandığını ve bunu okulun değişik yerlerine astıklarını belirtti. Çiçekdenk, "Öğrencilerimiz bu soruların cevaplarını adını-soyadını ve sınıfını yazarak bir kutuya atıyor. Sorumuza doğru cevap veren öğrencilerimiz ile yanlış cevap veren öğrencilerimizi tespit ediyoruz. Sonra doğru cevap veren öğrencilerimiz arasında bir çekiliş yapıyoruz. Hangi öğrencimiz kazanırsa bizden beş liralık kantin hediye çeki kazanıyor. Öğrencilerimiz yarışma için cuma gününü iple çekiyor. İlk haftadaki yarışmayı kazanan öğrencimiz Ali Murat Alemdar oldu.” dedi.

        Okul olarak dil eğitimine önem verdiklerini vurgulayan Çiçekdenk, "Bu yıl Kars’ta bir ilki gerçekleştirerek FEBA ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje kapsamında, 17 Haziran- 5 Temmuz tarihleri arasında ilimize Amerika’dan 10 İngilizce öğretmeni gelecek ve öğrencilerimize ders verecek. Dil öğreniminin en kolay olduğu döneminin anasınıfı olduğu bildiğimiz için okulumuzda Ana sınıflarında İngilizcenin yanında Rusça dersleri de verilmektedir.” şeklinde konuştu.

Kolej Müdürü Fatih Akaslan ise okullarının her hafta posta kutusu bilgi yarışması gibi bir İngilizce ve Rusça etkinliği yaptığını bildirdi. Akaslan, "Bu etkinlikleri yapmalarındaki amacının, öğrencilerin öğrendikleri bilgileri tekrar etmeleri ve kendilerini geliştirmeleri olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim