AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Türkiye'de görev yapan bazı ülkelere mensup 50 dolayındaki emniyet görevlisi, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nı ve Zil Kale'yi gezdi.

        Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen geziye, ABD, Almanya, Arnavutluk, Belçika, Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Fransa, Hollanda, İngiltere, İran, İtalya, Japonya, Kazakistan, Rusya, Sudan ve Ukrayna'nın Ankara'daki çeşitli birimlerinin güvenlik ofislerinden emniyet mensupları ve aileleri katıldı. Ziyaretçiler, Zil Kale'yi gezdi, Ayder Yaylası'nda doğa yürüyüşü yaptı.

        İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, geziyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de görev yapan yabancı emniyet irtibat görevlileri ile güzel bir etkinlik yaptıklarını belirtti. Yenice, şunları söyledi: ''Gezinin amacı meslektaş olarak birbirimizi tanımak, Rize'deki doğal güzellikleri onlara göstermek ve anlatmak. Ülkemizin güzelliklerini tanıtmak. Türkiye'deki bu güzellikleri gördükten sonra gönül elçileri olacaklarına inanıyorum. Kendi ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin değerlerini ve güzelliklerini anlatacaklardır. Buna vesile olabiliyorsak teşkilatım adına gurur duyarım.''

        Sudan Büyükelçiliği polis irtibat görevlisi Gamal Mohammed Khair ise program ile söz konusu irtibat görevlileri ve emniyet mensuplarının daha güçlü bir iletişim oluşturacağını belirtti. Khair, ''Emniyet teşkilatlarının düzenlediği bu faaliyet için teşekkür ediyorum. Türkiye, en güzel ülkelerden, Rize de en güzel illerden birisidir. Doğallığı ve güzelliği ile çok güzel bir yer.'' dedi.

        Fransa Büyükelçiliği iç güvenlik ataşesi Fredenc Le Pollozec, gösterilen misafirperverlikten çok etkilendiğini kaydederek, ''Polis arkadaşlarla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum.'' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim