Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
 Şemdinli kırsalında teslim alınan bir teröristin üzerinde, örgütle ilgili bazı görüntüler ele geçirildi. Teröristlerce Irak’ın kuzeyindeki bir mağarada çekildiği değerlendirilen görüntüde, bölücü örgüt mensuplarının el yapımı patlayıcı hazırlaması yer aldı. Teröristler, hazırladıkları patlayıcıyı katırla taşıyıp yol kenarına yerleştiriyor. Yolda kontrol yapan astsubayların, son anda bombayı fark edip koşarak bölgeden uzaklaştıkları sırada teröristlerce bomba patlatılıyor. İki astsubay, patlamadan yara almadan kurtuluyor. Görüntülerde Mehmetçiğin, teröristleri canlı ele geçirmek için sarfettiği çabada yer alıyor.

Şemdinli kırsalında teslim alınan bir teröristin üzerinde, örgütle ilgili bazı görüntüler ele geçirildi. Teröristlerce Irak’ın kuzeyindeki bir mağarada çekildiği değerlendirilen görüntüde, bir teröristin, patlayıcının telsiz düzeneğini hazırlaması kameraya yansıdı.

Bu sırada aralarında kadınların da bulunduğu başka bir grup terörist de, patlayıcı yapımında kullanılan gübreyi (amonyum nitrat), patlamanın şiddetini arttırmak için eleyerek saf hale getiriyor. Teröristlerin patlayıcı hazırlarken bir yandan da fıkra anlatmaları, birbiriyle şakalaşmaları dikkat çekiyor.

KATIRLA TAŞIYORLAR
Teröristler daha sonra hazırladıkları patlayıcıyı şarapnel etkisi için mutfak tüpüne yerleştirip, etkisini arttırmak için sıkıştırıyorlar. Teröristlerin araların yaptığı konuşmada bomba için ”oyuncak” ifadelerini kullandıkları duyuluyor. Daha sonra patlayıcının üzerine telsiz düzeneği yerleştirilerek etrafı koli bandıyla sarılıyor. Hazırlanan el yapımı patlayıcı Irak’ın kuzeyinden yurda sokulmak üzere katıra yükleniyor.

KABLOYU FARK ETTİLER
Görüntülerin devamında, el yapımı bombanın yerleştirildiği yerde arama faaliyeti yapan iki asker kameraya yansıyor. İki astsubay, ”tehlikeli bölge” olarak değerlendirdikleri yolda, zırhlı araçlarından inerek gözle patlayıcı kontrolü yapıyor. Bu esnada teröristler de askerlerin el yapımı patlayıcıya yaklaşmalarını bekliyor. Yolda kontrol yapan astsubaylar, son anda bombanın kablosunu fark edip koşarak bölgeden uzaklaşıyor. Askerlerin uzaklaştığını gören teröristler, bombayı patlatıyor. İki astsubay, patlamadan yara almadan kurtuluyor. Bu sırada teröristler, aralarında yaptığı konuşmada, ”İkisi de kaçtılar, hiçbir şey olmadı, yapma ya, kar etmedi” ifadelerini kullanıyor.

UZMAN DESTEĞİ ALMIŞLAR
Görüntüler, teröristlerin bomba yapma konusunda eğitim aldıklarını da ortaya koyuyor. Uzmanlar, hiç kimsenin profesyonel bir eğitim almadan böyle bir bombayı yapamayacaklarını ifade ediyor. Bomba yapan teröristler, tüm ihtimalleri değerlendirerek çoklu düzenekler hazırlıyorlar. Bu düzenekler, 200 metre aralıklarla yerleştirilerek patlatılıyor. Teröristlerin hazırladığı tetikleyici düzenek sayesinde bir patlamadan 3-4 saniye sonra diğer patlayıcı infilak ediyor. Teröristler, sinyal bozucuların ve diğer telsiz frekanslarının patlayıcı düzeneğini etkilememesi için de önlem alıyorlar.Bu patlamada, teröristlerin düzeneği patlatmak için düğmeye basmaları ile patlamanın gerçekleşmesi arasındaki zamanda askerlerin bölgeden uzaklaşarak hayatta kalmayı başardığı öğrenildi.

MEHMETÇİK'TEN İNSANLIK DERSİ
Öte yandan, Mehmetçiğin, teslim aldıkları teröristlere gösterdiği muamele de ”Mehmetçikten insanlık dersi” dedirtiyor.

Editör: TE Bilisim