DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
İstanbul’da, hırsızlık için girdikleri evlerden aldıkları kontak anahtarlarıyla otomobil çaldıkları tespit edilen 24 kişilik şebeke polis operasyonuyla çökertildi. Semtlerinde bulunan esnafların araçlarını çalıp, 3 ile 5 bin lira arasında değişen para karşılığında geri verdikleri öğrenilen şebeke üyeleri, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu yöntemle 26 otomobil çaldıkları belirlenen şebekenin 6 da inek çaldığı belirlendi.

Organize şekilde hırsızlık yapan şebekenin peşine düşen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düğmesine bastı. Kimlikleri belirlenen şebeke üyelerinin evlerine yönelik eş zamanlı operasyonda 24 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda iki ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüphelilerin evlerinde ve depo olarak kullandıkları adreslerde yapılan aramalarda 26 çalıntı otomobil, 25 cep telefonu 27 kol saati, çok sayıda televizyon ve çeşitli elektronik eşyalar bulundu.

Özel harekat timlerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyon, ev ve depolarda yapılan aramalar polis kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

Polis ekiplerinin soruşturmasında oturdukları semtlerden hırsızlık yapan şüphelilerin, çaldıkları araçların sahipleriyle hırsızları tanıyan kişilermiş gibi irtibat kurup araçları 3 ila 5 bin lira arasında fiyatla sahiplerine teslim ettikleri belirlendi. Olaylarda kullanılan ve polis tarafından belirlendiği düşünülen 2 aracın delil bırakmama adına Kocaeli’nde boş arazide şüpheliler tarafından ateşe verildiği tespit edildi.

Haklarında 61 ayrı suç dosyasından işlem yapılan 24 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim