İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gerçekleştiren eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın yakınları, Saygılı'nın niçin bağımsız aday olduğunu fragmanlarla anlattı. Fragmanda, Silivri Cezaevi'nde tutulan Saygılı'yla ilgili "Millet malını yedirmeyen Saygılı Meclis'e" ifadeleri dikkat çekti.

İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı İstanbul Mali Şube Eski Müdürü Yakup Saygılı, neden aday olduğunu video mesaj ile seçmenlerine iletti. Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sarıyer, Sultangazi, Şişli, Zeytinburnu seçmeninden oy isteyen Saygılı, ‘Yolsuzlukla mücadele ve temiz toplum için adayım’ videosunu yayınladı. Saygılı, 7 Haziran’da oy kullanacak İstanbul 2. Bölge seçmenine ‘Bizim verilecek bir hesabımız yok. Bu tutsaklık elbet bitecek, haram saltanatı sona erecek. Liderin değil milletin adayıyım." dedi.

Yakub Saygılı, şu ifadeleri kullandı: "Aday oldum çünkü suçlarını örtmek isteyen iktidar tarafından hukuk ters yüz edildi. Yargı bağımsızlığı ortadan kaldırıldı. Demokrasi için aday oldum çünkü, temel insan hakları ortadan kaldırıldı. Türkiye’nin geleceği için aday oldum çünkü, rüşvet ve yolsuzluk geleceğimizi tehdit eder hale geldi. Adımıza değil, yüreğimize adalet. Milletin malını yedirmeyeceğiz!"

Editör: TE Bilisim