Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, görev süresi içerisinde 42 park, 2 mesire alanı ve 25 mahallede kurduğu oyun ve futbol sahaları ile çocuklara, gençlere, ailelere yaşam alanları kazandırdıklarını ifade etti. Başkan Ali Korkut, Erzurum’da bu tür sosyal alanlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçenin her bölgesinde oyun ve spor alanları kurmanın doğru bir hizmet olduğunu kaydetti. Korkut, “Çocuklarınız, gençleriniz, yaşlılarınız, aileleriniz için vakitlerini geçirebilecekleri alanları kurmak durumundasınız. Bir semt düşünün; binlerce insan yaşıyor ancak orada bir park, mesire alanı, oyun alanları, spor tesisleri bulunmuyor. Çocukların, gençlerin enerjisini harcayabilecekleri, yaşlılarınızın vakit geçirebilecekleri, ailelerin piknik yapabilecekleri alanlar inşa etmeniz gerekiyor. Canlı toplumun unsurlarını arasında bunlar vardır.” dedi.

Korkut, çocuk ve gençlerin enerjilerini doğru alanda harcamalarının önemli olduğuna değinerek “Onlara oyun alanı, oyun zamanı vermek gerekiyor. Yoksa kötü alışkanlıklar veren yerlere mahkûm olurlar. Oyun alanları ve futbol sahalarımız, gençliğimizi kötü alışkanlıklardan koruyacağı gibi, bedenen de sağlıklı yetişmelerine imkan verecektir.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim