Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Erzurum Valiliği Yangın Komisyonu ildeki kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar ile özel sektöre ait AVM'ler ve pasajlarda yangın önlemleriyle ilgili denetim yaptı. Denetimlerde kamuya ait çok sayıda binada olası yangınlara müdahale konusunda eksiklikler bulunduğu tespit edildi. Komisyon binalarda bulunan yangın merdivenlerinin kışlık patates ve kullanılmayan eşya deposuna dönüştüğünü belirledi.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün talimatıyla 'Valilik Yangın Komisyonu' il merkezindeki resmi daireler, okullar, lojmanlar ile AVM'lerde denetim çalışması başlattı. Aralarında inşaat ve elektrik mühendislerinin de bulunduğu 5 kişilik komisyon son 4 ay içerisinde 150'ye yakın denetim gerçekleştirdi. Denetimlerin önümüzdeki 4 ay içerisinde de devam edeceği belirtildi.

Olası yangınlarda can ve kal kaybını en aza indirmek, yangın söndürme organizasyonunu başarı ile gerçekleştirmek amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde görülen eksiklikler ise rapor halinde ilgili kurum yetkilileri ile AVM üst yönetimine sunuluyor. Denetimlerde son yıllarda yapılan kamu binalarında yangın yönetmeliğine uygun tesisat ve alarm sistemleri ile yangın merdivenlerinin yapılmasının olumlu sonuçlar verdiği dile getirildi.

Erzurum İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Abdurrahman Aktürk, 5 kişilik Yangın Komisyonu'nun Vali Sebahattin Öztürk adına kamu kurum ve kuruluşları ile AVM ve pasajları denetlediğini söyledi. Aktürk, ilgili komisyonun il merkezinde denetim gerçekleştirdiğini ifade etti. Amaçlarının ceza yazmak olmadığına aksine eğitim ve mevcut eksikliklerin giderilmesi konusunda uyarıcı bir rol oynadıklarına vurgu yapan AFAD Müdürü Aktürk, "Ülkemizde yangın sonucu her yıl çok sayıda can ve mal kayıpları yaşanıyor. Olası yangınların önüne geçebilmek, kurum ve kuruluşlardaki yangın hazırlıklarını, eksikliklerini gözden geçirip, varsa eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışma başlattık." dedi.

        "PARATONER EKSİĞİ ÇOK"

Yapılan denetimlerde daha çok kurum ve kuruluşları ile lojmanlarda yıldırım paratoneri eksikliği, yangın merdiven kapılarının kışlık patates ya da kullanılmayan ev eşyaları ile kapatıldığı gibi olumsuzluklarda karşılaştıklarını da sözlerine ekleyen Aktürk, "Kamu binalarında en çok eksikliği olan paratoner, olanların da çoğu bozuk. Kurum ve binalarda yangın ihbar sistemleri bulunmuyor ya da arızalı, yangın müdahale ekiplerinin bulunmaması, yangın merdivenlerinin kapısının kilitli olması veya buraların patates, sandıklarla kapatılmış olması. Yangın malzemelerinin önceki kullanımlardan dolayı boş bulundurulması ya da tam teçhizatın bulundurulmaması." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim