Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Gaziantep Adalet Sarayı önünde 4’ü aynı aileden 5 kişinin yanlışlıkla öldürülmesi olayının azmettiricisi ve destekçisi olduğu iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı. Önceki gün başka bir suçtan cezaevine giren bir kişinin de olayın azmettiricileri arasında olduğu belirtildi.

Gaziantep Adalet Sarayı önünde 14 Mart'ta meydana gelen olayda, Hatice Şenel ile çocukları Esra, Atilla ve Mehmet Kenan Dedekurt ile Zeki Erdem Öğümsöğütlü hayatlarını kaybetmiş, Hasan Kılıç da yaralanmıştı. Olaydan sonra polise teslim olan Adem Ç. cinayeti 'mafyaya ders vermek' amacıyla işlediğini iddia etmiş, ancak akrabası Müslüm Ç. ile husumeti bulunan ve bir duruşma için adliyeye gelen Serkan G. ve yakınları yerine yanlışlıkla Dedekurt ailesine ateş açtığı ortaya çıkmıştı.

Olayı soruşturan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, olayda azmettirici oldukları iddiasıyla Adem Ç.'nin dedesi Müslüm Ç., amcası Reşat Ç. ve Merve Berrin B. ile zanlıların olay günü adliye önüne geldiği minibüsün sürücüsü Mehmet D.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan önceki gün bir eğlence merkezine alınmadığı için işyerine bomba attığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulan Mehmet Nuri Ç.'nin de cinayetin azmettiricileri arasında olduğu ve bu suçtan dolayı da ayrıca yargılanacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim