Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Kütahya'da trafik kazasında yaralananlara yardıma giden jandarma ekibine bir TIR'ın çarpması sonucu şehit olan kısa dönem Jandarma Onbaşı Uygar Yalçınkaya (24) son yolculuğuna uğurlandı. 18 Ocak 2013 tarihinde terhis olacağı öğrenilen şehidin annesi Zekiye Yalçınkaya, "Yavrum, beni bırakma. Herkes gelmiş, benim yavrumun düğününe mi geldiler?" diye ağıtlar yaktı.

Kütahya-Gediz karayolunun 20. kilometresindeki Kireç köyü mevkisinde meydana gelen trafik kazasına müdahale eden erler Uygar Yalçınkaya ve Fatih Karaaslan ile yardım için arabasından inen Fevzi Seçkin'e, Sebahattin A. idaresindeki 64 LT 855 plakalı fayans yüklü TIR çarpmış, Yalçınkaya ve Seçkin olay yerinde, Karaaslan ise kaldırıldığı DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Kütahya İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından şehit Onbaşı Uygar Yalçınkaya'nın cenazesi İzmir'e, Er Fatih Karaaslan'ınki ise Kocaeli'ne gönderildi.

Şehit Yalçınkaya için Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Cem ve Kültür Evi'nde tören düzenlendi. Törene AK Parti milletvekilleri İlknur Denizli, Nesrin Ulema ve Ali Aşlık, CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Valisi M.Cahit Kıraç, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ömer Bayram Çetin, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Aydemir Taşçı ile İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Sadık Çelikörs de katıldı. Kocaeli Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olan ve askerliğe gitmeden önce özel bir şirkette çalışan Uygar Yalçınkaya'nın ağabeyi Kenan Yalçınkaya ve amcası İsmet Yalçınkaya, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sağlık ekiplerinin kontrolünde törene katılan annesi de askerler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Tabuta sarılaran anne Yalçınkaya "Uygarım benim, yavrum benim, kuzum benim. Beni niye yalnız bıraktın yavrum? Herkes gelmiş, benim yavrumun düğününe mi geldiler?" diye ağladı. Şehidin naaşı, cenaze namazının ve askerî törenin ardından Menemen Mezarlığı'nda, babasının kabrinin yanına defnedildi. Terhisine 20 gün kala şehit düşen Yalçınkaya'nın TEK'ten emekli babası Necip Yalçınkaya'nın, geçen yıl kanserden vefat ettiği öğrenildi.
Editör: TE Bilisim