Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Yardımeli Derneği tarafından Suriye için toplanan tıbbi malzemeler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. İngiltere'den konvoy halinden yola çıkan malzemeler, Hatay Valiliği'nin yardımlarıyla birlikte Suriyelilere teslim edildi.

Tıbbi yardım konvoyu ve beraberindeki aktivistler Hatay’da Yardımeli Derneği'nin temsilci ve gönüllüleri tarafından karşılandı. 10 ambülans ve 10 TIR'dan oluşan yardım konvoyunda; süt tozu, battaniye ve çeşitli tıbbi malzemeler yer alıyor. Ayrıca güzergah boyunca, illerde toplanan yardım malzemeleri de konvoya teslim edildi. Farklı milletlerden ve farklı ülkelerden aktivistlerin bulunduğu grup Hatay’da basın açıklaması yaptı.

Yardımlarla ilgili konuşan Yardımeli Derneği Genel Başkanı Sadık Danışman, “İç savaşda, en acımasız haliyle özellikle siviller, savunmasız insanlar ölüyor. Son birkaç gündür ekmek kıtlığı yaşanan şehirlerde, fırın önünde bekleyen insanlar, savaş uçaklarıyla bombalanıyor. Fırın önünde bekleyen insanlara saldırı, insanlık adına Suriye iç savaşının en acımasız ve en utanç veren yüzüdür. Sınırın 2 kilometre ötesinde yaklaşık yüz binlerce insan bizim yardımlarımızı ve desteğimizi bekliyor. Sizlerin gönderdiği bu yardımları inşallah oradaki kardeşlerimize ulaştırdık, bundan sonra da ulaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de, “Yardımeli Derneğini böyle bir hayra öncülük ettiği için tebrik ediyorum. Hayır köprüleri, gönül köprüleri kurmak, zor şartlarda olan insanların yanına gidip dertlerine deva olmak, hastalıklarına şifa olmaya çalışmak takdire şayan çalışmalardır. Bu anlamda sizlere ve bu çalışmaları gerçekleştiren hemşehrilerimize teşekkür ederim. Bu konuda bizlere düşen ne olursa yanınızda olduğumuzu da bilmenizi isterim.” şeklinde konuştu.

Ayrıca dernek yetkilileri, Suriye için gelen aynı malzemelerden (battaniye, ısıtıcı, kışlık kıyafet) oluşan yeni yardımları da en kısa sürede bölgeye ulaştırılacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim