Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) 'Yarının Liderleri’ projesi kapsamında bir program düzenlendi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Öğrenci Konseyi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında AKÜ’de düzenlenen programa Afyonkarahisar ve Isparta Valisi konuşmacı olarak katıldı.

    Türkiye'nin geleceğinin ve ümidinin gençler olduğunu belirten Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu, “Sizler ne kadar ufku açık, vizyon sahibi, ülke ve dünya gündemine hakim, dünya insanları olursanız ve kendinizi iyi yetiştirirseniz, bizlerin en büyük zenginliği sizler olacaksınız." dedi.

    Türkiye'ye ekonomik, sosyal ve siyasal alanda katkı sağlamak için genç beyinlere ihtiyaç olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Türkiye'nin geleceği açısından önemli bir konumdasınız. Büyük düşünmelisiniz. Ülkemizin başarılı ve işini seven insanlara ihtiyacı var. Kişisel beceri ve sahip olduğunuz bilgilerin yanı sıra kendinize güvenmelisiniz. Cesaretli olmalısınız. Öncelikle mesleğinizin gerektirdiği donanıma sahip olmanız gerekir.” diye konuştu. Balkanlıoğlu, gençlere bol bol kitap okumalarını ve dil öğrenmelerini tavsiye etti.

    Isparta Valisi Memduh Oğuz da konuşmasında lider insanı, öncelikle kendini bilen ve tanıyan, kendini dizginleyebilen, kendine bir istikamet tayin eden ve bu istikamet üzerine yürüyen, nefsini tanıyabilen insan şeklinde tanımladı.

    Oğuz, insanların esasında en zorlandıkları işin, kendilerini tanıyabilmeleri olduğunu belirterek, "Öncelikle ne olduğunuzu tarif etmeniz gerekir. Bir şeyi tanıyabilmek için onu tanımlamanız lazım. Başarılı olma, meslek ve vizyon sahibi olma ve lider olma çok sonra gelir. Öncelikle kendinizi tanımalısınız. Dünya insanlığının da işine yarayan budur.” şeklinde konuştu.

    'Yarının Liderleri Projesi', YÖK ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye Öğrenci Konseyi aracılığıyla, 21. yüzyıl dünyasının ve Türkiye'sinin yönetimine talip olacak genç bireylere, liderlik özelliklerinin geliştirilmesi ve entelektüel bir kişilik kazandırmak amacıyla üniversitelerde uygulanmaya başlandı. Türkiye genelinde 25 üniversitenin yer aldığı proje kapsamında belirlenen 650 öğrenci, geleceğin Türkiyesinin yönetici kademesinde yer alacak.

Editör: TE Bilisim