Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Eğitim öğretimdeki iki haftalık yarıyıl tatili bitiyor. 17 milyon öğrenci ile 820 bin öğretmen, 11 Şubat Pazartesi günü ikinci dönem için ders başı yapacak. Başka şehirlerde geçirilen sömester tatili için geri dönüşler başlarken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF), sürücüleri hafta sonu artacak trafik yoğunluğu konusunda uyarıyor. Sürücülerden hız yapmamalarını isteyen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Ailenizi ölüme götürmeyin, dönüşünüzü zehir etmeyin.” dedi.

Tatil başlangıç ve dönüşlerinde karayollarındaki trafik yoğunluğunun 2-3 kat arttığını hatırlatan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, şehirler arası trafiğin yoğunlaşacağını söyledi. Sürücülerin dikkatli olmaları, hatalı sollama ve hız yapmama konusunda ikaz eden TŞOF Başkanı Apaydın, “Bu kazalar en çok uykusuz araç kullanmak, hatalı sollama ve aşırı sürat yapmaktan kaynaklanıyor. Tatilcilerimizden yolculuğa gündün çıkmalarını öneriyoruz.” tavsiyesinde bulundu. Geçen yılki yarıyıl tatili başlangıç ve bitiminde 7 bin 689 yaralamalı, 137 ölümlü kaza meydana geldiği bilgisini veren Federasyon Başkanı Apaydın, kazalarda 157 kişi hayatını kaybederken, 15 bin 99 kişinin de yaralandığını hatırlattı. Trafik kurallarına ve uyarılara uymama sonucunda yaşanan kazalarda pek çok aile yok oldu. Biz sürücülerimizi bir kez daha uyarmak istiyoruz. Son Gün yoğunluğu içinde sabırsızlık göstererek acele eden sürücüler yollardaki uyarılara ve trafik kurallarına uymuyorlar. Bedelini canlarıyla ödüyorlar. Onun için dönüşlerinizi son güne bırakmayın.” diye konuştu.

Şehir içi ve şehirler arası taşımacılık yapan özel ve ticari araçların fazla yolcu almaması, yük taşıyanların ise istiap haddinin üzerinde yük taşımaması gerektiğini söyleyen Apaydın, “TŞOF olarak hafta sonu dönüşleri ve okulların açılmasıyla önümüzdeki hafta yoğunlaşacak şehir içi trafik için gerekli önlemlerin alınması amacıyla servis şoförlerimizin, taksicilerimizin, kamyon şoförlerimizin ve minibüs şoförlerimizin bağlı olduğu odalarımıza genelge yayımlayarak kurallara uygun hareket edilmesi için uyardık. Yetkililerimizle yaptığımız görüşmelerde denetim ve alınacak önlemler konusunda aynı görüşteyiz. Umarım bu seneki tatil dönüşleri kazasız belasız geçer. Tüm sürücülerimizin zinde bir şekilde gündüz yola çıkarak, kurallara uyarak sağ salim gidecekleri yere varmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim