YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yasa dışı dinlemeler ile ilgili yeni bir çalışma başlattıklarını belirterek; “Çalışmanın bu yasama yılı bitmeden sonuca ulaştırılmasını amaçlıyoruz. Bunun için yeni bir hazırlık içerisindeyiz. Şimdi kurulan meclis araştırma komisyonu da bizimi elimizi rahatlatacak.” dedi.

Ulaştırma Denicilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT’nin Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri tanıtım toplantısına katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, yasa dışı dinlemelerle ilgili mecliste oluşturulan komisyonun çalışmalarının neler olacağına ilişkin soruya Binali Yıldırım, dün itibarı ile meclis araştırma komisyonu kurulmasına meclis genel kurulunda karar verildiğini söyledi. Komisyonun yasa dışı dinlemeler ve bunların oluşturduğu mağduriyetler ile ilgili çalışma yapacağını bildiren Bakan Binali Yıldırım, bunun çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.

Toplumdaki yasa dışı dinleme algısının iyi olmadığına işaret eden Bakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu: “Böyle bir şüphe birçok vatandaşımızda var. Her ne kadar, 2006 yılında yaptığımız düzenleme ile yasa dışı dinlemelerin delil sayılamayacağını, delil gösterilemeyeceğini karara bağlamışsak da bu yolla yapılan dinlemenin mazur görülemeyeceği ve şiddetli cezaları olmasına rağmen toplum nezdinde bu algıyı ortadan kaldırmış değiliz. Bunun için yeni bir adım atma ihtiyacı var.”

Çalışmanın bu yasama yılı bitmeden sonuca ulaştırılmasını amaçladıklarını ifade eden Yıldırım, “Bunun için yeni bir hazırlık içerisindeyiz. Adalet Bakanlığı da projemize destek veriyor. Şimdi kurulan meclis araştırma komisyonu da bizimi elimizi rahatlatacak. Bu çalışmanın yasalaşması anlamında toplumda paranoya haline gelen yasa dışı dinleme algısının mümkün olduğunca gündemden kalkması için önemli bir başlangıç olarak görüyorum. Buradan hukuk devleti adına önemli sonuçların çıkacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim