En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Ankara’da yaşayan 60 yaşındaki Rasim Yelkuvan, saatte çektiği ortalama bin mekik ile gençlere taş çıkartıyor.

    Muhasebecilik mesleği emeklisi Yelkuvan, ‘sabah sporu olsun’ diye başladığı mekik çekmeyi, kendisi ile iddiaya girerek rekor denemesi haline getirmiş. İhtiyar delikanlı, Guinness Rekorlar Kitabı’na adının yazdırma hayaliyle geçen yıl 120 ile yoğunlaştırdığı çalışmalarında 4 ay sonra saatte bin mekiğe ulaşmış. Bununla da yetinmeyen Yelkuvan, yoğun çalışmaları sonucu ara vermeden 3 saatte ortalama 4 bin mekik çeker hale gelmiş.

    Hedefini yine dinlenmeden 10 bin olarak açıklayan azimli ihtiyar, ancak bu sayıyı da geçebileceğini iddia etti. Evde kendi çabası ile mekik sayısını sürekli artırdığını anlatan Rasim Yelkuvan, spor yapmak için her zaman vakit olduğuna dikkat çekti.

    SPOR YAPMAK ALIŞKANLIĞI OLDU

    Yelkuvan, “Metroya inip çıkarken bile yürüyen merdivenleri kullanmıyorum. Kimse ‘vakit yok’ bahanesinin arkasına sığınmasın. 10 dakika erken kalkarsanız spor yapmaya vaktiniz olur.” öğüdünü verdi.

    Sporun kendisinde alışkanlık halini aldığını, yapmadığında ise rahatsız olduğunu söyleyen Yelkuvan, “Mekik çektiğimden aile fertleri ve komşularımın haberi olmadı. İnandırmak için evde çekim yaptım.” dedi. Mekik ustası Yelkuvan, yemeğe çok dikkat ettiğini, hamur işlerinden uzak durup, doğal tatlılar yediğini ve sofradan da doymadan kalktığını söyledi.

    Mekik çekmeyi 33 ve 99 rakamlarına ulaştığında özellikle bitirdiğini dile getiren spor tutkunu, “Sabah namazı ile spora başlıyorum. 5 vakit namaz kılan birisiyim. Dinimizde bu sayıların önemi olduğuna inandığım için mekiği bu sayılarda bırakıyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim