İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
İzmir’in Bornova ilçesinde, polisiye filmleri aratmayan bir olay yaşandı. Uzun yıllar Almanya’da çalışıp emekli olduktan sonra Türkiye’ye dönen 80 yaşındaki Hacı Yusuf Çimen, 2011 yılında 53 yaşındaki Ş.Ç. ile ikinci evliliğini yaptı. İddiaya göre Ş.Ç., vekaletname alarak kocasının bankadaki 250 bin lirasını, 1,5 ayda gizli gizli harcadı. Paranın bitmesi üzerine yaşlı adamın mal varlığını ele geçirmek isteyen Ş.Ç., oğlu ve damadıyla birlikte her yolu denedi. Kalp krizinden ölmesi için yemeğine çeşitli haplar atıldı, abdest alırken elektriğe çarpılması için tesisat bozuldu. Yağmurlu havada bir otomobilin çarpıp ölmesi için plan yapıldı. Hattâ kiralık katil bile tutuldu. Yaşlı adamı kaçırma girişiminde bulunan kiralık katil G.B.’nin yakalanmasıyla olay da ortaya çıktı. Bunun üzerine Çimen'in eşi Ş.Ç., oğlu ve damadının da aralarında bulunduğu yedi kişi gözaltına alındı. Yaşlı adam, bankadaki 250 bin lirasının çekildiğini ve ölmesi için planlar yapıldığını polisten öğrendi.

İzmir Gasp Büro Amirliği ekipleri, yaşlı bir adamın arabayla kaçırılma ihbarıyla başlayan çalışma sonucunda polisiye filmleri aratmayacak bir olayı aydınlattı. 80 yaşındaki Hacı Yusuf Çimen, ilk eşini kaybettikten sonra ikinci bahar hayaliyle 53 yaşındaki Ş.Ç. ile evlendi ancak mutluluğu kısa sürdü. Hacı Yusuf Çimen, 12 Aralık 2012 günü öğle namazının ardından yanına gelen ve kendisini önceden tanıdığını söyleyip otomobile bindiren ikisi kadın dört kişi tarafından kaçırıldı. Kendisine zarar verileceğini anlayan Çimen direndi. Darp ederek başına silah dayadıkları yaşlı adamın üzerindeki 400 lirayı alan şüpheliler, daha sonra otomobilden attı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yaşlı adamın ifadesini alan polis, kaçırıldığı plakasız ve hasarlı otomobili belirlemek için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Renk ve modelini belirleyen polis, yaklaşık 700 otomobili incelemeye alarak 398. sıradakinin şüphelilerin kullandığı, Gaziemir’den kiralanan olduğunu belirledi. Arabayı kiralayan kişininse 26 yaşındaki G.B. olduğu anlaşıldı. G.B.’nin yanında olay günü kız arkadaşı 23 yaşındaki M.Ç., 26 yaşındaki arkadaşı T.G. ve onun birlikte yaşadığı 24 yaşındaki F.G.'nin bulunduğunu tespit eden polis, dört şüpheliyi de gözaltına aldı. Önce suçlamaları kabul etmeyen G.B., otomobille dolaştığı yerlerin ve güvenlik kamerası kayıtlarının kendisine gösterilmesi üzerine Ş.Ç. ile plan yaptıklarını itiraf etti. Bunun üzerine Hacı Yusuf Çimen'in eşi Ş.Ç., onun oğlu Y.Ö. (30) ve damadı C.G. (41) gözaltına alındı. Şüphelilerden G.B.’nin verdiği bilgiler, yaşlı adamın mal varlığını ele geçirmek için yapılan planları ortaya çıkardı. Türkiye’de tek başına yaşayan ve çocukları Almanya’da olan Çimen, eşi Ş.Ç.'ye ölümünden sonra bir ev vermek üzere noterde işlem yaptığı sırada zanlıların, kendisinden genel vekaletname alarak bankadaki 250 bin TL’sini 1,5 ayda çektikleri, oğul ve damada otomobil alıp kızlarının borçlarını kapattıkları belirlendi. Bu paralarla Ş.Ç.'nin, Çimen'i terk ettikten sonra kullanacağı evin eşyalarını da aldığı ortaya çıktı.

ÖLDÜRMEK İÇİN HER ŞEYİ DENEMİŞLER

Hacı Yusuf Çimen'in bankadaki parasının bitmesinin ardından Ş.Ç.'nin, mal varlığını ele geçirmek için planlar yaptığı, 50 bin liraya kiralık katil olarak tutulan G.B.’nin ifadeleriyle ortaya çıktı. Yaşlı adamı öldürmek için yemeğine çok sayıda cinsel içerikli ve uyuşturucu haplar atıldığı, buna rağmen ölmeyen Çimen’in abdest ve duş aldığı sırada elektrik akımına kapılması için tesisatın bozulduğu ortaya çıktı. Ayrıca yağmurlu havada arabayla çarpıp öldürme planı yapıldığı ancak riskli olması sebebiyle vazgeçildiği belirtildi. Ölümü için yapılan planlardan habersiz olan Hacı Yusuf Çimen’in bütün girişimlere rağmen sağ kurtulması üzerine Ş.Ç.’nin, komşusunun oğlu G.B.'yi 50 bin lira karşılığında kiralık katil olarak tuttuğu ileri sürüldü. G.B.'nin de kiralık otomobille yanına gittiği Çimen'i, namaz çıkışında kaçırdıktan sonra bir sokak arasına götürdüğü, buradaki boğuşma üzerine yola attığı, korkup suç ortaklarıyla birlikte kaçtıkları ortaya çıktı. Polisteki ifadesinde bütün planları anlatan G.B., kendisini yeğeni olarak tanıtan Ş.Ç. ile Çimen'in evliliğinden önce evlerini boyadığını, yaşlı adam kendisine çok iyi davrandığı için öldürme kastı bulunmadığını, eşinin kendisine kurduğu planı anlatmak için otomobiline aldığını söylediği öğrenildi. Gözaltına alınan S.Ç., G.B. ve diğer beş şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim