Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Sakarya’nın Geyve ilçesinde, heyelan sebebiyle 2 yıl önce ağır hasar gören evde oturmak zorunda kalan yaşlı çift ölümü bekliyor.

Akıncılar Köyü Dere Mahallesi’nde oturan Nevzat Acar’ın (70) evi, bölgede yaşanan heyelan sebebiyle ağır hasar gördü. Yamaçtan aşağıya doğru kayan evin duvar ve pencerelerinde büyük yarıklar, tabanında çatlamalar oluştu. Her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya bulunan evde, daha önce Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü incelemede bulunmuş hazırlanan raporda, konutun boşaltılması istenmişti.

"EVİN BOŞATILMASI İÇİN 15 GÜN SÜRE VERDİLER GİDECEK YERİM YOK"

Önceki gün de Geyve Kaymakamlığı görevlileri eve gelerek evin 15 gün içinde boşaltılması için tutanak tuttu. Tutanakta 2012 yılında bölgenin afete maruz kalmış bölge ilan edildiği belirtilerek can güvenliği açısından tehlike oluşturması sebebiyle evin boşaltılması istendi. Nevzat Acar ise tutanağa tepki gösterdi. Tutanakta evde ikamet eden olmadığı ve birkaç eşya bulunduğuna dair ifadeler olduğunu belirten Acar, “Zaten bu tutanağı ben imzalamadım.Bırakıp gittiler. Evimde bütün eşyalar duruyor. İsteyen yetkili gelip görebilir. Bu evde eşimle birlikte oturuyoruz. Çünkü gidecek yerimiz yok. Zaman zaman ben ve iki oğlumun daha önce birlikte kredi çekerek aldığı ve bir oğlumun yaşadığı evde kalıyoruz. Ama sürekli onunla oturamam. Kendi evim olsun isterim. Emekliyim ve yeni bir ev yaptıracak gücüm yok. Üstelik kalp hastasıyım” dedi.

“SURİYELİLERE BİLE PREFABRİK VERİLİYOR, BİZE NEDEN VERİLMİYOR”

Afet bölgesi olan yere konut yaptığı iddialarını da reddeden Nevzat Acar, bölgenin 2012’de afete maraz kalmış bölge ilan edildiğini, kendisinin ise evini 2002’de yaptığını dile getirdi. Valilik, kaymakamlık ve bir çok resmi kuruma yardım için başvurduğunu ancak hiç kimsenin kendisine sahip çıkmadığını dile getiren Acar, şunları kaydetti: “Türkiye’ye gelen Suriyelilere bile prefabrike, konteynır verdiler. Devlet başka bir devletin insanlarına sahip çıktı. Ama bize sahip çıkmadı. Benim köyde heyelan olmayan yerde küçük bir arsam var. Bu arsaya bir prefabrike konut yapabilirdi devlet. Bunu gücü yetmiyor mu? . O kadar resmi kurumlara gidip geldim, kimse bize sahip çıkmadı, yardım etmedi. Ayrıca bu bölgede daha önce yapılmış afet evleri var ve bir tanesi boş. O’nu bile bize çok gördüler. Binanın her an göçmesi riski olmasına rağmen burada oturmaya devam edeceğiz, çünkü devamlı kalacak bir yerimiz yok.”

Editör: TE Bilisim