MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
İzmir Büyükşehir Belediyesi hasta, yaşlı ve kimsesizlere evde bakım hizmeti veriyor. Doktor, hemşire, hasta bakıcı, sosyolog ve temizlik görevlilerinden oluşan ekipler, haftada bir gün ziyaret ettikleri vatandaşların evinden hayır dualarıyla uğurlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, yatalak durumdaki yaşlı, hasta ve engellilere yönelik evde bakım hizmetini genişletti. Daha önce evlere giderek sadece yara bakımı ve pansuman yapan, hasta yatağı dağıtan belediye, şimdi ekipleri güçlendirerek evlerde temizlik uygulaması da başlattı. Ayrıca Eşrefpaşa Hastanesi’nden doktor, hemşire, acil tıp teknisyeni, sosyal hizmetler uzmanı ve temizlik elemanlarıyla ihtiyacı olan evlere giden ekipler, yaşlı ve hastaların yaralarına bakıyor, şekerini ve tansiyonunu ölçüyor, temizliklerine yardımcı oluyor, evde küçük çaplı onarımlar bile yapıyor. Diğer taraftan ihtiyaçlı ailelere ev eşyası alınıyor, gıda paketleri dağıtılıyor. Hastaneye gidemeyecek durumdaki hastalar ise evlerinden alınıyor ve hastanede gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra geri götürülüyor.

DERVİŞ DEDE ÇOK MUTLU

Evde bakım hizmetinden faydalanan 91 yaşındaki Derviş Demirci, 90 yaşındaki eşi Yeter Demirci ile birlikte yaşıyor. Bir oğullarından başka yakınları olmayan Derviş Dede ve Yeter Teyze’yi, İzmir Büyükşehir’in destek timi her hafta ziyaret ediyor. Doktorlar sağlık durumlarıyla ilgilenirken evleri de temizleniyor. Bu hizmetten oldukça memnun olan Derviş Dede ve Yeter Teyze, belediyeye dua ediyor.

SIRADA FİZİK TEDAVİ HİZMETİ VAR

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, daha çok hasta ve yaşlıya hizmet götürebilmek için üç olan ekip sayısını arttıracaklarını, projenin ilerleyen aşamalarında ise psikolog ve fizik tedavi uzmanını da kadroya dahil etmek istediklerini belirtti. Hizmetlerden faydalanmak için Eşrefpaşa Hastanesi veya Kültürpark Celal Atik Spor Salonu yanındaki Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne müracaat edilebiliyor.

Editör: TE Bilisim