Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Yüksek Hızlı Trende yavru tavşanla seyahat eden Uğur Kılınç 10 liraya satın aldığı tavşan için 12,5 lira bilet ücreti ödedi. Tavşana kesilen bilette yolcu adı bölümüne ‘evcil hayvan’ yazılması bileti görenleri şaşırttı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) küçük evcil hayvanlara yönelik uyguladığı tarife nedeniyle vatandaşların tepkisin çekiyor. Yolcuların yanında getirdiği kedi, köpek, tavşan ve kuş gibi hayvanlara ‘evcil hayvan’ tarifesiyle gişelerden bilet kesilmesi, durumdan haberdar olmayan vatandaşlar için sürpriz oluyor. Hava ve kara ulaşımında yolcuların evcil hayvanlarıyla birlikte seyahat etmesine pek sıcak bakmayan firmalar, küçük evcil hayvanlardan gidilecek mesafeye göre ücret talep ediyor. Uygulamadan haberi olmayan yolcular ise terminaller ve tren garlarında karşılarına çıkan sürpriz tarifeler karşısında kendilerini gülmekten alıkoyamıyor.

TCDD’de 0-6 yaş gurubundaki çocukların aileleriyle birlikte yolculuklarında ücret alınmamasını karşılık, 600 gramlık tavşan yavrusuna bilet kesilerek 12,5 lira para tahsil edilmesi yolcular tarafından tepkiyle karşılandı.

Böyle bir olayın başına ilk kez geldiğini aktaran Kılınç, "Küçük evcil hayvanlardan da taşıma ücreti alınıyormuş. Benim böyle bir uygulamadan haberim olmadığı için ilk duyduğumda şaşırdım. Ücret, taşıma yapılacak tren ve mesafeye göre değişiyormuş." dedi.

Yeğenlerine sürpriz olsun diye aldığı tavşanın başına iş açtığını kaydeden Kılınç olayı şöyle anlattı: "Haftasonunu Eskişehir'deki ağabeyimle birlikte geçirmek için Ankara tren garından hızlı trene bilet aldım. Ayrıca 3 yaşındaki Afşin ve 10 yaşındaki Bengisu yeğenlerim için küçük bir tavşan yavrusu da almıştım. Ancak gişedeki görevli bana tavşan için de bilet almam gerektiğini söyledi. Ben de 10 liraya aldığım tavşan için 12,5 liraya bilet kestirdim. 6 yaşındaki çocuklardan ücret alınmazken, küçücük bir tavşandan 12,5 lira bilet parası alınması açıkçası garibime gitti." dedi.

Yetkililer ise birçok vatandaşın bu uygulamadan haberleri olmadığını belirterek, vatandaşların ilk duyduğunda şaşırdığını söyledi.

Editör: TE Bilisim