Gazeteci Köksal Akpınar'ın Muhsin Yazıcıoğlu 'nun şüpheli ölümünü anlattığı Kanlı Çukur kitabında; Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ocak 2009 yaptığı Almanya ziyaretinde Türkiye'ye dönmemesi yönünde uyarı aldığı belirtiliyor.  Muhsin Yazıcıoğlu'nun 25 Mart 2009'da yanındaki 5 kişiyle birlikte hayatını kaybettiği esrarengiz helikopter kazası, olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen tartışılmaya devam ediyor. Köksal Akpınar'ın "Kanlı Çukur/Muhsin Yazıcıoğlu Suikastının Perde Arkası" adlı kitabı bu olaya yeni belge ve bilgilerle ışık tutuyor.

Bugün Gazetesi'nden yer alan habere göre, söz konusu olayın bir 'kaza' değil bir 'suikast' olduğunu belgeleriyle temellendiren Köksal Akpınar şunları söylüyor: "Muhsin Yazıcıoğlu son Almanya ziyaretini Ocak 2009'da yapıyor. Yani helikopter düşmeden 2 ay kadar önce. Bu ziyarette bahse konu olan arkadaşı ile buluşup konuşuyorlar. Arkadaşı Muhsin Yazıcıoğlu'na 'Türkiye'ye dönme öldürüleceksin' diyor. Arkadaşı aylardır ağır hasta olduğu için ifade vermeye gelemedi. Bizzat arkadaşı, Muhsin Yazıcıoğlu ile arasında geçen diyalogları Muhsin Yazıcıoğlu'na yakın bir isim ile paylaştı. O isim de savcılığa detaylı bir şekilde ifade verdi. Bunun üzerine savcılık bahse konu olan arkadaşını ifade vermek için çağırdı ama ağır hasta olduğu için bir türlü Malatya'ya gelemedi."

İşte Köksal Akpınar'ın 6 ölümün yaşandığı bu şüpheli kazayla ilgili akıllarda kalan pek çok soruya cevap verdiği kitaptan bazı bölümler;

HELİKOPTER CUMA GÜNÜ HAVALANABİLİRDİ!

Helikopter 25 Mart 2009 tarihinde Çarşamba günü düşüyor. İlginçtir Zirve katliamı da Çarşamba günü gerçekleşmişti. Aynı dosyaya bakan Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı soruşturma sırasında Zirve katliamının aslında pazartesi günü gerçekleştirmeyi planlandığı ama her nedense pazartesi gününden vazgeçildiğini tespit etmişti.

Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve beş arkadaşını taşıyan helikopter de çarşamba günü düştü. Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan TC-HEK tescil işaretli helikopter cuma günü havalanabilirdi. Çünkü Kahramanmaraş Çağlayancerit mitingi cuma günü olabilirdi.

GÜNEŞ'İN TELEFONUNA RAĞMEN YER TESPİTİ YAPILAMADI!

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını taşıyan helikopter 15.03'te düşmesinin ardından devletin en yetkili kurumlarda alarm zilleri çalmaya başladı. Kurumlar arasında enkazın bulunmasını sağlayacak en önemli veri hiç kuşku yok ki Gazeteci İsmail Güneş'in telefon görüşmeleriydi. İlginçtir, İsmail Güneş'in telefonunda yer belirleme çalışması bir türlü yapılamadı. 112 Acil Servisi, İsmail Güneş ile yaptığı dördüncü 20 dakikalık görüşmesi sırasında, diğer hatta emniyet yetkilileriyle görüşme yaptı.  20 dakika boyunca emniyetin yer tespiti yapabilmesi için acil servis Güneş'in telefonunu açık tutuyor.

KOORDİNATLAR FAKLI

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Hareket Merkezi'ne sadece Süleyman Akdoğu'nun oluşturduğu haritalar değil, Genelkurmay'ın da koordinat bilgileri ulaşmıştı. Fakat Genelkurmay'ın bildirdiği koordinat ile Süleyman Akdoğu'nun oluşturduğu haritalarda 20kilometre fark vardı. Bu çarpıcı bilgiyi Ahmet Bertan Nogaylaroğlu komisyondaki ifadesinde şöyle aktarıyor: "Genelkurmay'dan gelen koordinatları da Hamza Tiryaki Yarbay'ımıza aktardım. Komutanım, bizim Ankara Teknik Daire'nin bildirdiği yer burası, Genelkurmayın bildirdiği nokta burası. Alakası yok, en az 20kilometre mesafe var."Süleyman Akdoğu'nun oluşturduğu son haritadaki yay Keş Dağı'nı gösterirken aynı saatlerde Genelkurmay Başkanlığı kaza yerinin koordinatları olarak Kurucaova köyü yakınlarını gösterdi. Doğal olarak arama kurtarma personelinin tamamı bu bölgeye kaydırıldı.

GİZLİ TANIKLA YAPILAN GÖRÜŞMELER ŞAŞIRTICI

Kitapta gizli tanıkla yüz yüze görüşme fırsatı olduğunu belirten Köksal Akpınar, şunları söylüyor: "Söz konusu haritalarda işaretli olan noktaların Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin olduğu, GPRS sinyalinin alındığı coğrafi koordinatlardan anlaşılıyor. Bu haritaların üzerindeki emareler, aslında Genelkurmay Başkanlığı Harekât Merkezi'nden saat tarih girilerek ekrana gelen haritalar olduğu anlaşılıyor. Aslında enkaz bölgesine helikopter düştükten kısa bir süre sonra farklı iki helikopterin geldiği Genelkurmay Harekât Merkezi'ndeki sistemde görülebiliyor."

Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?

BİLGİ NOTU YAZILI VERİLDİ

Yaptığım araştırmalarda kaza sonrası geçilen bilgi notunun yazılı olduğunu öğrendim. Üstelik 10 ilin emniyet müdürlüğüne yazılı olarak geçilen bu notta "Muhsin Yazıcıoğlu bacağı kırık, ambulans ile hastaneye götürülüyor"ifadeleri yer alıyordu.

 

Editör: TE Bilisim