Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da yaşamını yitirdiği helikopter kazasının 4. yıldönümünde yeni bir iddia gündeme geldi. Radar uzmanları ve pilotlardan oluşan bir ekibin yaptığı teknik anali ze göre 6 kişinin can verdiği helikopterin düşmesinden 4 dakika önce 3 savaş uçağı çok yakınlardaydı.
Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybettiği helikopterin düşmesi olayının üzerinden 4 yıl geçti. Bu süre zarfında soruşturmada çok önemli bulgulara ulaşıldı. Bugüne kadar kamuoyuna yansıyan bulguların ötesinde gazeteci Köksal Akpınar’ın kaleme aldığı “Kanlı Çukur” kitabında, Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yaşamını yitirdiği helikopterin düşmesi olayıyla ilgili çarpıcı bilgi ve belgelere yer veriliyor. Kitapta kamuoyuna hiç yansımayan önemli tespitler de yer alırken, radar uzmanları ve pilotların düşmeden 4 dakika önce jetlerin helikopterin tepesinde olduğuna ilişkin yaptıkları analiz dikkat çekiyor. 

YAZICIOĞLU'NUN KAZASIYLA İLGİLİ YENİ FOTOĞRAFLAR


SİMÜLASYON SAVCILIKTA

25 Mart 2009’da Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesi’nden 14.43’te kalkan helikopter içinde BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, BBP’li Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı,Murat Çetinkaya, İHA muhabiri İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe ile 15.03’te Keş Dağları’nın eteklerine düşmüş, o sırada radarlar da 4 dakika 47 saniye kararmıştı. Genelkurmay Başkanlığı kararmayı “Doğu bölgesindeki tümradarlar arızaya girdiği için görüntü alınamadı şeklinde” açıklamıştı. Genelkurmay bu arada iddia edildiği gibi helikopterin havadaki jetler tarafından düşürülebilmesi için 4 dakika 47 saniyelik zaman diliminin yeterli olmadığını vurgulamıştı. Fakat “Kanlı Çukur” kitabında değerlendirme yapan uzmanlar Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı hesaplamada temel bir hata bulunduğunu belirterek 3 savaş uçağı ile Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterin saat 14.58-14.59 zaman aralığında aynı noktada buluştuğunu iddia ediyor. Kitapta emekli Hava Albay Mustafa Hacımustafaoğulları’nın “Kısaca şunu söyleyebiliriz. Jetler, saat 14.59’da helikopterin tepesindeydi. Dolayısıyla 14.59’da helikopterin jetler ile karşılaşmasıyla jetlerin oluşturduğu türbülans ve jetlerin egzoz gazları helikoptermotorunu etkilemiş olabilir. Zaten pilotun da kanında yüksek oranda karbonmonoksit tespit edilmişti” değerlendirmesine de yer verilmiş. Öte yandan Gülefer Yazıcıoğlu’nun avukatları uzmanlar tarafından hazırlanan olayın simülasyon görüntüsünü soruşturmayı yürüten savcılığa teslimetti.


Yiğit adam Muhsin Yazıcıoğlu'nu HaberAlp.Com olarak rahmet, minnet ve hürmet ile anıyoruz. Mekanı cennet olsun.

Editör: TE Bilisim