İYİ Parti'nin Kayseri Üniversitesi'nin isminin 'Alparslan Türkeş Üniversitesi', Sivas'ta bölünen üniversitenin isminin ise 'Muhsin Yazıcıoğlu Bilim ve Teknoloji Üniversitesi' olmasını içeren önergesi, AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kayseri Üniversitesi'nin adının Alparslan Türkeş Üniversitesi, Sivas'ta bölünen üniversitenin adının ise Muhsin Yazıcıoğlu Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olmasını içeren önergeyi Meclis'e sundu.

İYİ Partili isimlerin imzasının bulunduğu önergede, "Adnan Menderes, Turgut Özal, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan gibi Türkiye'nin siyasi tarihinde önemli yerleri olan isimlerin adına üniversiteler bulunmakta olup, Türk milliyetçiliği fikriyatının en önemli isimlerinden olan, Milliyetçi Hareket Partisi merhum lideri Alparslan Türkeş'in isminin Kayseri'de kurulacak olan yeni üniveristeye verilmesi ailesi, yakınları ve büyük Türk milleti için onur olacaktır" ifadeleri yer aldı. 

1-20180503195705.jpg

Yine önergede Muhsin Yazıcıoğlu için de "25 Mart 2009 tarihinde henüz tam olarak aydınlatılmayan bir helikopter kazasında yitirdiğimiz Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin de kendi memleketi olan Sivas'ta yeni kurulacak olan üniversiteye verilmesi ailesi, yakınları ve hemşehrileri için onur olacaktır" denildi. 

Hatay’ı bekleyen acil çözüm önerileri! Hatay’ı bekleyen acil çözüm önerileri!

2-904.jpg

YAZICIOĞLU'NA AKP'DEN RET, MHP ÇEKİMSER

Sivas'ta bölünen üniversitenin isminin 'Muhsin Yazıcıoğlu Bilim ve Teknoloji Üniversitesi' olmasını içeren önergeye AKP'li vekillerden ret oyu gelirken, MHP çekimser kaldı.

TÜRKEŞ'E HEM AKP HEM MHP'DEN RET!

Kayseri Üniversitesi'nin isminin 'Alparslan Türkeş Üniversitesi' olmasını içeren önerge ise hem AKP hem de MHP'li milletvekilleri tarafından reddedildi.

(Kaynak: Yeniçağ)

Editör: TE Bilisim