DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün yenilediği basın kartları ölçü bakımından dünya standartlarına uygun hale getirildi.
Yapılan oylama ile seçilen yeni basın kartı daha kullanışlı ve taşıma kolaylığı sağlaması açısından ölçüsü dünya standartlarına uygun, sahteciliğin önüne geçebilmek amacıyla tasarıma 3 boyutlu hologram, çağa ve teknolojiye uyumlu hale getirmek amacıyla da çip eklendi.

        Değişen teknolojiye uyumlu olarak ilerleyen zamanlarda daha fonksiyonel bir kullanıma sahip olması amacıyla böyle bir uygulamaya geçildiği belirtildi.

            Daha önce manuel olarak eklenen fotoğrafların dijital olarak eklenmesiyle basın kartları daha modern bir görüntüye kavuştu.

        Basın çalışanlarının yurt dışında yaşadığı sıkıntıları gidermek amacıyla da yeni basın kartı tasarımında bazı düzenlemeler yapıldı.

        Gelen öneriler doğrultusunda 'Başbakanlık' ibaresi daha görünür hale getirilirken, diğer taraftan örnek kartta büyük bir şekilde yer alan 'BYEGM' ibaresi de küçültüldü.

Editör: TE Bilisim